×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Да се справим с диабета чрез природни хранителни добавкиГлобалната епидемия от хора с наднормено тегло е само прелюдия към идващата епидемия от диабет и хората по света вече търсят природни продукти, с помощта на които да се справят с това заболяване.

Списъкът с природните продукти, които помагат при висока кръвна захар, е дълъг и пълен с възможности. Тези съставки традиционно се използват за превенция и като помощно средство за справяне с нарушената глюкозна толерантност. Освен това те могат да се приемат в комбинация с алопатичната терапия за постигане на синергичен ефект.

Пътят от наднорменото тегло до диабета включва няколко механизма, като природните продукти могат да повлияят на всеки един от тях.  Превенцията и лечението са свързани с предотвратяване намаляването на адипонектин, повишаване на чувствителността към инсулин, намаляване на възпалението, намаляване на оксидантния стрес, повишаване на гликемичния контрол и намаляване на теглото.

Първо, помислете за повишаване нивата на адипонектин. Вещества, познати като PPAR-гама агонисти, повишават тези нива. Те имат синергично действие с инсулина и намаляват възпалението в черния дроб, мастната тъкан и съдовите тъкани. Те се съдържат в момордиката, листата от черница, корейския червен женшен, банабата, нара и куркумата. Все още се правят изследвания, които да докажат, че храните съдържащи PPAR-гама агонисти повишават адипонектина при хората.

Следващият механизъм е повишаване на чувствителността към инсулина, основният хормон, контролиращ нивата на кръвната захар. Вещества, които стимулират производството на инсулин, се срещат в момордиката, гимнема силвестре, канелата и зеления чай.

Друга опция е намаляване абсорбцията на глюкоза. Сминдухът съдържа разтворими фибри и забавя изпразването на стомаха, по този начин се забавя абсорбцията на глюкоза от червата. Екстрактът от зрял боб забавя смилането на сложните въглехидрати.

Може да обърнем внимание и на кофакторите в минералите и на антиоксидантите. Хипергликемията при диабет уврежда бъбреците и те по-слабо задържат някои минерали при филтрация. Когато отделянето на тези минерали се повиши, поддържането на хомеостазата става особено важно за регулиране на кръвната захар. Хромът и магнезият са минерални кофактори, които помагат за понижаване нивата на кръвната захар.

Хронично повишените нива на глюкоза могат да допринесат за окислително увреждане, което е свързано с повишаване нивата на свободни радикали в организма. Витамин Е, бета-каротинът и алфа-липоевата киселина повлияват инсулина и последствията от диабета като периферна невропатия чрез намаляване нивата на свободни радикали.

Възпалението представлява едновременно и причина, и следствие от диабета, заради това намаляването на възпалението е от съществено значение при лечението на диабет. Противовъзпалителни свойства имат рибеното масло (съдържа омега-3 мастни киселини), билката котешки нокът, бромелайна, джинджифила, босвелията, кверцетина, маслото от иглика, маслото от пореч, бодливия крушовиден кактус и куркумата.

Тези съставки трябва да се разглеждат като отделни парченца от пъзела. Когато те се комбинират по правилния начин, могат да бъдат безценна част от лечението на милиони хора по света. Познанието за техните механизми на действие и биологична активност, позволява да ги използваме безопасно и ефективно, самостоятелно или в комбинация със стандартната медицина.

Коментари (2)

    • Радака Иванова
    • 2017-09-17 13:35:26
    Бих се радвала ,ако публикувате и Рейки-техники за справяне с диабета!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-09-26 15:13:57
    Здравейте, Ред на рейки упражненията в помощ при лечение на диабет: 1. Заземяване – бавно, равномерно, дълбоко дишане /без усилие/, в седнало положение, с изправен гръб, длани на бедрата или на колената, както ви е по-удобно. Вниманието се насочва към стъпалата и колкото е възможно под тях до успокояване /евентуално - усещане в стъпалата – затопляне, мравучкане, боцкане. Или усещане за движение на енергията към краката, орбита и т.н./. Формулиране на намерението. 2. Рейки със символи или без, /в зависимост от степента на обучение/ във всички позиции или, ако времето е ограничено, само в позициите, които отговарят на ендокринните жлези. Ако е нужно разяснение, питайте. 3. Повторно в позициите, отговарящи на щитовидната жлеза, панкреаса и от външната страна на лакетните стави. 4. Заземяване. Изразяване на благодарност. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.