×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Пикочо-полови инфекции

 

 

Жените през XXI век водят изключително динамичен начин на живот, в който стресът и лошата храна често заемат водещо място. Това според много специалисти налага необходимостта от допълнителен прием на полезни хранителни вещества с ефективно профилактично и терапевтично действие. В случая той трябва да бъде съобразен с възрастта, моментното състояние, здравния статус, както и начина на живот, който води конкретната жена.

 

Вагинални и пикочни инфекции. Бактериалната вагиноза е най-често срещаната причина за вагинален дисбаланс. На второ място е гъбичният вагинит. Важно да се знае, че нито едно от двете заболявания не се предава по полов път. Има много причини за дисбаланса на вагиналната среда – менструация, следродилен период, менопауза, употреба на противозачатъчни средства и вагинални душове и изобщо всичко, което нарушава нормалния баланс на вагиналната микрофлора и предизвиква дефицит на полезни бактерии.

 

При често повтарящи се гъбични и бактериални инфекции, се препоръчва допълнителен прием на специализирани пробиотици със съдържание на лактобацили, които да възстановят нормалния баланс между „добри” и „лоши” бактерии. Това е най-ефективният подход срещу хроничните инфекции на пикочо-половата система при жените.

 

Но и билките имат място в поддържането на женското здраве. Ето кои са най-популярните сред тях: женско биле - регулира нивата на хормоните; китайска ангелика (женски женшен) - подпомага кръвообращението в малкия таз; див ямс – насърчава синтеза на прогестерон и помага при естрогенна доминантност...

 

Инфекциите на пикочните пътища засягат отделителните пътища и вагината. Те са втората най-често срещана инфекция при жените и засягат всяка пета жена. Те са много болезнени и неприятни и могат да доведат до сериозни последствия, ако не бъдат лекувани. Обикновено възпаление на пикочните пътища се наблюдава при навлизане на патогени (най-често Ешерихия коли) в уретрата и достигнето им до пикочния мехур или бъбреците. При жените на възраст между 20 и 40 години най-често срещаната причина за възпаления на пикочните пътища са сексуалните контакти. Други варианти за заразяване са лошата тоалетна хигиена и бърсането в посока отзад напред. Бременността също е рисков фактор. Алергии към латекса на презервативите също могат да бъдат скрит рисков фактор за появата на този вид инфекции. След 40-ата година възпалението на пикочните пътища може да се дължи на дефицита на естроген.

 

Тук също се препоръчват пробиотици, но в комбинация с екстракт от червена боровинка. Пробиотиците подпомагат колонизацията на полезни бактерии. Червената боровинка не позволява на Ешерихия коли да се закрепи за власинки на отделителните пътища и да се развива там.

  

Репродуктивно здраве. Въпреки че вече е добре известно, че здравословната диета, физическите упражнения и пренаталните витамини са много полезни преди и по време на бременността, все още за много жени зачеването е трудно постижимо. Жените в наши дни отлагат забременяването все повече като междувременно са подложени на множество стресови фактори и непълноценно хранене.

 

Витамин А например, е ключов фактор за леката бременност и кърменето, затова е добре приемът му да се увеличи с 25% още преди зачеването. Нуждата от витамин С също се увеличава през бременността. Витамините от група В са ключово важни, тъй като нивата им в кръвта драстично спадат през този период. Важно е да се подберат и добавки, които включват минерали като калций, желязо, холин и фолат, както и омега-3 мастни киселини от рибено масло.

  

Здраве на гърдите. Профилактичните мамограми са от изключителна важност за доброто здраве на гърдите. Мастната тъкан става депо за складиране на токсините, които попадат в тялото и не са изведени извън него. Рискът от поява на рак на гърдата се увеличава с възрастта и причина за това е наличието на хормоноподобни съставки в храната, както и на намаления прием на йод с нея. Добавките не могат да предотвратят или излекуват рака, но има формули за добро здраве на гърдите, които подпомагат превенцията му. Такива например, са екстрактите от куркума. Резултати от много изследвания показват, че куркуминът – активната съставка в куркумата, инхибира растежа на раковите клетки на гърдата.

  

Менструация и ПМС. Предменструалните симптоми (ПМС) варират при различните жени, а понякога и в различните месеци при една и съща жена. Най-често симптомите на ПМС включват промени в настроението, напрегнати гърди, задържане на вода, подуване, влечение към определени храни, болки в гърба и кръста, нужда от повече сън, мигрена. За облекчаване на тези симптоми, се препоръчва прием на екстракт от плодове от витекс. Витексът е билка, която от векове се използва срещу гинекологични състояния свързани с хормонален дисбаланс и ПМС.

 

Рандомизирано, двойно-сляпо изследване върху 170 жени, които приемали в продължение на 3 месечни цикъла плод от витекс или плацебо, показало впечатляващи резултати. При жените, приемали витекс, се наблюдавало над 50% намаляване на симптомите. Изследване на университета в Мериленд, САЩ показало, че витексът може да намали нивата на пролактин при жени с аменорея, които имали завишени стойности на пролактина при прием в продължение на 12-18 месеца.

  

Перименопауза. Това е периодът между 40 и 50 години, когато жените все още се чувстват млади, но месечният им цикъл става нередовен. Безсъние, прекомерно потене, силен апетит, изтъняваща коса, дълбоки бръчки, раздразнителност, разсеяност, меланхолия и понижено либидо са само част от симптомите на перименопаузата. Това е подготовка за спиране на месечната менструация. Много от жените в началото на перименопаузата се сещат да започнат приема на мултивитамини. Витамин В-комплекс повишава енергийните нива, подпомага способността за справяне със стреса и мозъчното здраве. В този период от живота женските хормони бушуват силно.

 

Билките, които могат да помогнат в този период са гроздовиден ресник, соеви изофлавони, екстракт от див ям, градински чай, вербена, витекс, астрагал. Гроздовидният ресник значително понижава нивата на лутеинизиращия хормон и по този начин намалява интензитета на горещите вълни, нощното потене и безсънието. Соевите изофлавони също намаляват честотата и тежестта на горещите вълни.



Витексът влияе директно върху епифизата и инхибира секрецията на фоликул-стимулиращия хормон, а увеличава нивата на лутеинизиращия хормон. Астрагалът е адаптоген, който намалява нивата на стрес.



Някои жени преминават почти безсимптомно през менопаузата, докато други я преживяват много тежко. Най-често този период е свързан с хипотиреоидизъм, метаболитен синдром и увеличен риск от сърдечно-съдова болест. Най-често срещаните симптоми на менопаузата включват нарушен сън, натрупване на тегло, умора, депресия, интензивни горещи вълни и силно потене. Разликата в индивидуалното преживяване на симптомите може да бъде свързана с генетична предопределеност, непълноценна диета, хранителни дефицити, нездравословни навици като пиене на алкохол и тютюнопушене, липса на физическа активност, наднормено тегло и излагане на ксеноестрогени.

 

Жените във всички възрасти искат да бъдат физически, емоционално и ментално здрави и в добра кондиция. Подпомагането на женската репродуктивна система с хранителни добавки и поддържането на добро здраве на пикочо-половия канал могат да осигурят значителни ползи за жената във всеки етап от живота й.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.