×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Какво е целулитът и от какво се причинява?


Целулитът е състояние, при което по кожата има области със сериозни мастни натрупвания под формата на вдлъбнатини (т.нар портокалова кожа) и бучки. Целулитът е най-изявен върху задните части и бедрата и обикновено се появява след пубертета. Целулитът има три степени:
  • Степен I – не се вижда ясно и липсват конкретни клинични симптоми, но чрез микроскопско изследване на клетките, могат да се разпознаят основните анатомични промени
  • Степен II – кожата придобива блед вид, като в допълнение към това става нееластична и леко отпусната.
  • Степен III – целулитът ясно се вижда – кожата е станала портокалова.
  Въпреки че целулитът се среща и при двата пола, той е много по-типично за жените явление. Причините за появата му все още не са съвсем ясни, но все пак съществуват няколко научни теории.

Хормонални фактори: хормоните играят много важна роля в развитието на целулита. В медицинските среди съществува твърдение, според което хормоните естроген, пролактин, норадреналин, хормоните на щитовидната жлеза, както и пролактина са в основата на образуването на целулита.

Генетични фактори: според различни теотии, съществуват гени, които са отговорни за появата на целулита. Полът, възрастта, бавният метаболизъм, разпределението на мазнините под кожата, кръвообращението също могат да играят роля за образуването на целулита.

Хранителни фактори: прекомерната консумация на мазнини, въглехдрати и сол, за сметка на храните, съдържащи фибри, се счита за една от причините за поява на целулит. Други: счита се, чезастоялият начин на живот и недостатъчната физическа активност, тютюнопушенето, носенето на прекомерно стегнати дрехи, които възпрепятстват нормалното кръвообращение, също могат да отключат образуването на целулит.

Как да се справим с целулита?

Съществуват няколко терапевтични метода за премахването на целулита, но ефикасността на нито един от тях не е подкрепен в научната и медицинска литература. Те биват:

-          Пневматични масажи
-          Масажи, стимулиращи лимфния поток
-          Топлинна терапия
-          Ултразвукова терапия
-          Магнитотерапия
-          Радиална вълнова терапия
-          Ендермология
-          Електрическа стимулация

Както уточнихме обаче, за нито един от тези методи не е научно доказано че работи.  
Втората част от стратегиите за справяне с целулит се отнася до приема на определени медикаменти, които включват както лекарства, така и хранителни добавки, като например аминокиселини, екстракт от Гинко билоба и Индийски кестен и др.
 
Най-предпочитаният начин за справяне с целулита си остава специалният режим на хранене и пиенето на много вода, в комбинация с редовни физически упражнения. Ниското съдържание на мазнини в детата, както и консумацията на много плодове и зеленчуци, които са пълноценен източник на фибри, със сигурност биха имали ефект както в премахването на известно „количество” от целулита ви, така и в превенцията на т.нар. портокалова кожа.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.