×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Канелата и куркумата намаляват вредата от мазните храниИзточните подправки понижават концентрацията на триглицериди в кръвта. Ако се добавят в храната, такива подправки като канелата и куркумата са способни да намалят степента на оксидативния стрес и да редуцират риска от развитие на хронични заболявания, показа изследване, публикувано на страниците на списание Nutrition.

Обикновено мазната храна увеличава нивото на триглицериди в кръвта, констатира ръководителят на изследването – Шийла Уест от Университета Пенсилвания. Ако това се случва прекалено често или показателите се повишават прекалено рязко, нараства вероятността от развитие на болести на сърцето. Според изследването на професор  Уест за редуциране на риска от мазните продукти помагат източните подправки, които са способни да понижат нивото на триглицеридите с цели 30%!

Канелата и куркумата намаляват вредата от мазните храни

Заедно със своите колеги Уест приготвила ястия за шест души на възраст между 30 и 65 години. Всички доброволци били с наднормено тегло, но иначе се радвали на добро физическо здраве. Изследователите добавили по две чаени лъжици подправки – розмарин, орегано, канела, куркума, черен пипер, чесън и паприка във всяка порция. Участниците получили също така пиле с къри, а за десерт бисквити с канела. Освен това били приготвени контролни ястия, идентични на първите, но без съдържание на подправки.

В продължение на 3 часа на всеки 30 минути на доброволците се правили анализи на кръвта. Когато изяждали ястия с подправки, активността на антиоксидантите в кръвта им се повишавала с 13%, а инсулиновата реакция се понижавала с близо 20%.

По думите на професор Уест много учени смятат, че окислителният стрес способства за възникването на артрит, диабет и болести на сърцето. Антиоксидантите (в случая подправките) могат да изиграят важна роля за намаляването на окислителния стрес, а от там и за понижаването на риска от развитие на тези заболявания.

Изследователите отбелязаха, че добавянето на 2 чаени лъжици подправки в храната не предизвикало никакви стомашни проблеми при доброволците по време на проучването. А дозата, която използвали, съдържала същото количество антиоксиданти като при 140 гр. червено вино или 40 гр. черен шоколад.

На следващия етап от изследването учените ще се опитат да изяснят възможно ли е постигането на подобни благотворни резултати, ако количеството на добавени подправки бъде намалено.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.