×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Куркумата: най-обещаващото средство при възпаление и свързаните с него заболяванияВъзпалителният процес обикновено се лекува чрез методи за незабавно спиране на болката. Все повече внимание, обаче, привлича възпалението като хроничен, а не като остър процес. Той се оказва истинският причинител на много болести, които са недостатъчно проучени или неизлечими. Сърдечно-съдовите заболявания, които са водещата причина за смъртност по света, вече не се приемат за нарушение в натрупването на липидите по стените на кръвоносните съдовете и погрешен реакция на кръвоносните съдове. Ракът е друга хронична дегенеративна болест, която е предизвикана от продължителното възпаление в резултат от хранителни фактори или фактори на средата (карценогени). Предполага се, че болестта на Алцхаймер се причинява от неправилно функциониране на имунната система, която реагира на хроничното възпаление на централната нервна система.

Множество епидемиологични и лабораторни изследвания показват, че хора с горепосочените болести може да имат повишени нива на цитокини в кръвната плазма, молекули за слепване на клетките и типични за острото възпаление протеини. Тези промени може да бъдат признак за хронично възпаление при хора, предразположени към множество дегенеративни болести и рак.

Въпреки че синтетичните лекарства намаляват възпалението при остри и хронични възпаления, те действат силно избирателно и може да имат негативно въздействие върху лечението. Оказва се, че природните средства като корен от куркума, листа от зелен чай и техните активни фитохимични съставки също спират образуването на възпалителните медиатори левкотриени и токсичните цитокини. Тези билки не дразнят лигавицата на храносмилателния тракт и полезното им действие е познато от векове. Те нямат и негативни странични ефекти. Според най-новите научни изследвания, съдържащите се в куркумата куркуминоиди са най-обещаващото средство при възпаление и свързаните с него заболявания.

Куркуминоидите придават жълтия цвята на корените на растението куркума. То от векове се използва като подправка (къри), оцветител, консервант на храни. То е богат източник  на феноли, наречени куркуминоиди.



Действие на куркуминоидите при онкологични заболявания

Благоприятстват спирането на няколко процеса, които подпомагат оцеляването, разрастването, инвазията и метастазирането на туморните клетки. Те имат важни имуномоделиращи и противовъзпалителни свойства. Куркумините влияят и върху сигналния механизъм, който е свързан с активирането на рецепторите на определени растежни фактори, които подпомагат растежа на туморните клетки.

Един важен противораков ефект на куркуминоидите е свързан с ограничаване на кръвния поток към растящия тумор. Те спират образуването на нови кръвоносни съдове, оформени от растежни фактори и спират производството на растежен фактор на съдовия ендотел при човешките раковите клетки.

Куркуминът при превенция и лечение на дегенеративните заболявания

Процесът на остаряване може да бъде описан като упадък във функционирането на органите и системите в тялото, което увеличава вероятността от износване и счупване, възпаление и болки. Едно от най-големите предизвикателства пред медицината е лечението на болестта на Алцхаймер. Тя се свързва с дефект в имунната система, която се справя все по-трудно с възпаленията.

Вроденият имунитет е изключително важен в процеса на остаряване и се поддържа от макрофагите, които осигуряват защита от микроби и премахват клетъчните и метаболитни отпадъци. Вроденият имунитет е първата ни линия на защита. Взаимодействието между вродения и придобития имунитет е жизнено важно за клиничния изход при опита на патогенна молекула да навлезе в организма. Този имунен отговор се променя с възрастта и може да доведе до погрешна реакция на макрофагите.

Мозъчната амилоидоза се счита за решаващ патогенен фактор при болестта на Алцхаймер и много учени вярват, че натрупването на бета-амилоид е токсично за невроните. Обикновено имунната система на пациенти с Алцхаймер има слаба реакция спрямо бета-амилоида. При здравите хора макрофагите унищожават амилоида. Експериментите показват, че куркуминоидите подпомагат фагоцитозата на бета-амилоида от магрофагите при пациенти с Алцхаймер. Следователно те може да дадат нов подход към имунотерапията на болестта на Алцхаймер, която е по-безопасна от съществуващото в момента ваксиниране.

Най-новите проучвания показват, че оралният прием на добавки с куркуминоиди се приема без токсичност от организма при дози до 8мг дневно за период до 12 месеца. Те се усвояват слабо от храносмилателната система, като нивото им в кръвната плазма се изчислява в нанограми. Те са хидрофобни и липофилни вещества и следователно не могат да се приемат интравенозно.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.