×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Въпреки че куркумата се свързва най-вече с жълтата подправка, нейният корен от хилядолетия се използва като добавка в храните, като текстилна боя и като лечебно средство.

Куркумата произхожда от Индия и югоизточна Азия и е родственик на корена от джинджифил и кардамона. Има леко кисел вкус и влиза в състава на много рецепти с къри и ориз. Основното й активно вещество се нарича куркумин, което представлява смес от мощни фитонутриенти познати като куркуминоиди. На тези вещества се дължи типичния жълт цвят на куркумата. Тя съдържа три основни куркуминоида, които са мощни антиоксиданти – куркумин, десметоксикуркумин и бисдесметоксикуркумин – те подпомагат неутрализирането на свободните радикали в тялото, които могат да увредят клетъчните мембрани.

Предимства на куркумина

Куркуминът, с латинското наименование Curcuma longa, се приема от познавачите на билки и натуропатите като изключително важна за здравето хранителна добавка. Куркумата се използва от хилядолетия в индийската (аюрведичната) и китайската кухня.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.