×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Лимонадената диета е измислена още в средата на миналия век, но придобива популярност покрай Бионсе, която я използва през 2006 г., за да свали повече от 10 килограма за ролята си във филма „Мечтателки” (“Dreamgirls”). Философията на диетата – отказ от всякакви твърди храни в продължение на поне десет дни, за сметка на течностите. А те също са строго определени – смес от лимонов сок и вода, подсолена вода, разхлабителни чайове. Разпределението им през деня е както следва – четири чаши подсолена вода сутрин, 6 до 12 чаши от „лимонадата” през деня, (съставена от вода, лимонов сок, кленов сироп, лют червен пипер), разхлабителен чай вечер, ако има нужда.

Както виждате, този режим излиза от понятията за диета, по-скоро е един вид екстремно пречистване на организма. Именно затова специалистите съветват към него да се подхожда с нужната доза внимание, тъй като може да доведе до дефицит на основни хранителни вещества за организма. Други странични „ефекти” могат да бъдат отслабване на имунната система, проблеми със сърцето и бъбреците, бързо връщане на изгубените килограми след прекратяването на диетата. И така, след като сте предупредени за опасностите, запознайте се с диетата:

Лимонадена диета (Master Cleanse)

Тип: Нискокалорична

Целта: Бърза загуба на тегло. Сваляне на 10 килограма за 10 дена и прочистване на организма от токсини.

Теорията: Ако оставите твърдата храна и приемате само течности, загубата на тегло (поне в краткосрочен план) е неизбежна.

Как действа диетата?

Както вече споменахме в началото, диетата е позната на специалистите отдавна, а за пред широката публика я „вади от нафталина” певицата Бионсе.

И така, сбогувайте се с твърдата храна! През следващите десет дни, вашите нови най-добри приятели ще бъдат специалната лимонада, подсолената вода, разхлабителните чайове. И все пак, дали наистина не може нещо по-съществено? Имаме лоша новина! Дневната доза калории не бива да превишава...650! След най-малко 10 дни (а някои специалисти са разработили и 45-дневен режим!), трябва бавно да започнете да се връщате към твърдата храна, започвайки с фрешове и супи. Рязкото преминаване към твърда храна не само че не се препоръчва, но може и да бъде вредно и опасно за организма ви. Диетата може да се приложи и повече от веднъж, но е задължително между двата цикъла да има достатъчно дълга пауза (имаме предвид най-малко няколко месеца, че дори и година). Известни са случаи на петнадесет и повече повторения на тази диета в рамките на десет години, но такава честота е силно непрепоръчителна.

Внимание!

По време на диетата можете да станете жертва на един или повече от страничните й ефекти – силно и упорито чувство на глад, умора, отпадналост, раздразнителност, болки в стомаха, гадене, повръщане, парене по време на дефекация. Според привържениците на диетата, тези симптоми са знак, че тялото ви се очиства от токсините, но трябва да бъдете наясно, че все още не е научно доказано, че диети като тази в действителност детоксикират организма.

 

Ще отслабнете ли?

При всички положения, при 650 калории на ден (около 30 % от препоръчителната дневна доза), комбинирани с прием на разхлабителни преди лягане. Недейте обаче да очаквате, че резултатът ще се задържи дълго време – ще загубите най-вече вода и чиста мускулна маса, а не мазнини. Съществува риск гладуването да забави метаболизма ви, което ще даде своя резултат веднага след като се върнете към твърдата храна.

Има ли риск за здравето?

Ако организма ви е млад и здрав, ако нямате хронични заболявания и проблеми с храносмилателния тракт, най-вероятно диетата ще ви понесе добре. Недейте обаче да прекалявате с прилагането й! По-горе бяха споменати рисковете, най-сериозните от които са смущения във функциите на сърцето и бъбреците. Дори при 12 чаши лимонада дневно, разхлабителните могат да се окажат достатъчно силни, за да ви обезводнят, което е изключително вредно за бъбреците, а и за целия организъм. Добре е да се консултирате с диетолог, преди да започнете диетата. Прекратете я незабавно, ако се почувствате зле, като не забравяте връщането към нормалното хранене да стане първоначално с бульони, фрешове  и супи!

Примерно меню:

Сутрин:

4 чаени чаши вода, с разтворени в тях общо 2 чаени лъжички нейодирана морска сол.

1 чаена чаша билков разхлабителен чай (по желание и при нужда)

През деня:

6 до 12 чаши лимонада, съставена от вода, 2 супени лъжици прясно изстискан лимонов сок, 2 супени лъжици кленов сироп, лют червен пипер, на връхчето на чаена лъжичка.

Вечер:

1 чаена чаша билков разхлабителен чай

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.