×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Колоректален рак  

Магнезият е хранително вещество с огромен положителен ефект върху здравето. Хранителните добавки, източник на магнезий са достъпни, а профилактичният им прием - силно препоръчителен. Доказано е, че хората с недостиг на този микроелемент по-често са засегнати от дегенеративни болести и преждевременна смърт.  
Магнезият не се синтезира в растенията - количеството му зависи от състава на почвата и водата. Различни изследвания показват, че приемът на магнезий намалява риска от рак на панкреаса със 76% и на дебелото черво.

  Все още няма лечение за рака на панкреаса, а докато такова бъде намерено е най-добре човек да направи всичко възможно да избегне подобна диагноза. Ракът на панкреаса е широко разпространен, като шансът за оцеляване е около 7% за период от 5 години. Доказано е, че рисковите фактори, свързани с развитието на това заболяване са свързани с цигарения дим, диабета, наднорменото тегло, лошите хранителни навици и недостатъчния прием на някои хранителни вещества като витамините Е, С, В6, В12, както и каротеноиди, фолат, ликопен и селен.

  Диабет и рак на панкреаса – каква е връзката? Докато бъде намерено лекарство срещу този вид рак, профилактичните мерки са жизнено важни. Множество дългосрочни изследвания показват, че има връзка между повишените нива на глюкоза след хранене и увеличения риск от развитие на рак на панкреаса. Тук магнезият може да бъде от огромна полза, тъй като той подобрява инсулиновата чувствителност.  

Статистиката показва, че голяма част от хората с рак на панкреаса (около 80%) имат диабет тип 2. Това означава, че високите нива на кръвна захар увеличават вероятността от рак на панкреаса.  Според много съвременни изследвания, увеличаването на приема на магнезий със 100 мг дневно, намалява риска от развитие на диабет тип 2 с 15%.

  Увеличеният прием на магнезий намалява риска от рак на панкреаса Наскоро проведено изследване върху 66 000 души показва, че лекото увеличаване на приема на магнезий чрез храна и добавки води до значително намаляване на риска от развитие на рак на панкреаса. Хората били наблюдавани в продължение на 8 години и били на възраст между 50 и 76 години. Учените открили, че недостигът на магнезий увеличава вероятността от това заболяване с цели 24%. Впечатляващото в изследването бил фактът, че добавянето само на 1 капсула магнезий към дневното меню, е достатъчна превантивна мярка срещу рака на панкреаса!  

По-важни изследвания за магнезия и рака на панкреаса. Има много изследвания, които откриват сериозна връзка между дефицита на магнезий и рака на панкреаса. Оказва се, че при мъжете с наднормено тегло има значително увеличен риск от рак на панкреаса, затова при тях приемът на магнезий води до намаляване на риска от развитие на този вид рак. Тук рискът се намалява с цели 33% при прием на магнезий между 250 и 423 мг магнезий дневно.

  Магнезий срещу колоректален рак. Колоректалният рак представлява рак на дебелото или правото черво и  също е голям бич за съвременното общество, но се среща по-рядко от рака на панкреаса и шансовете за успешно лечение са значително по-големи. Изследване проведено в Япония показва, че при мъжете, които приемат по-големи количества магнезий, рискът от колоректален рак спада с 50%! А според данни от холандско изследване, за всеки 100 мг прием на магнезий се наблюдава 19% намаляване на колоректалните аденоми, които са предшественици на туморите на дебелото черво.  

Хранителните източници на магнезий не са достатъчни! Богатите на магнезий храни включват зеленолистни заленчуци, ядки, пълнозърнести храни, плодове и риба. За съжаление съдържанието на магнезий в тях намалява все повече, тъй като количеството му в почвите е значително занижено. Понякога прекомерно високите нива на калий пречат на абсорбцията на магнезий в растението. Рафинирането на храните пък, премахва 80-95% от общия магнезий в тях.   

Необходимостта от допълнителен прием на магнезий е спешна! Повечето хора днес възприемат магнезия като минерал, който намалява риска от сърдечно-съдови заболявания. В действителност той има жизненоважна роля за регулиране стабилността на генома, клетъчната сигнализация, инсулиновата чувствителност, хроничните възпаления и поддържането и обновяването на ДНК молекулите, поддържането на мозъка и нервната система и др. През последните няколко години излизат все повече данни, че магнезият може да намали риска от определени видове рак.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.