×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Предимства на козето млякоЗа жителите на развитите страни млякото се възприема само като краве. За тях крата е единствен източник на мляко. В световен мащаб обаче много хора ползват козе мляко. Над 440 милиона кози по целия свят произвеждат около 4.8 милиона тона мляко, което се консумира прясно или се преработва в сирене. Козата яде малко, заема малък обем площ и произвежда количества мляко, достатъчни за средно голямо семейство, докато отглеждането на една крава е много по-скъпо и трудоемко занимание.

Козето мляко не е вълшебен еликсир, но в сравнение с кравето притежава няколко уникални свойства:

1. Козето мляко се използва като алтернативен продукт за хранене при болни деца, тъй като се усвоява по-лесно от организма. Според древногръцките митове олимпийската богиня Рея е давала козе мляко на сина си – великия гръмовержец Зевс.

2. Козето мляко е естествено хомогенизирано и е значително по-безопасно за човешкото здраве от хомогенизираното краве мляко. Мастните молекули в козето мляко са от 5 до 8 пъти по-малки от тези на кравето, което му осигурява пълна усвояемост.

3. Козето мляко съдържа повече хлор, флуор и силиций от което и да било друго мляко. Хлорът притежава естествени антибактериални свойства, а флуорът действа профилактично срещу развитие на диабет.

4. Основните компоненти, понижаващи киселинността на стомашния сок в млякото са белтъчините и фосфатите. Изразеното противокиселинно действие на козето мляко го превръща в идеално средство за профилактика и лечение на язвена болест на стомаха.

5. Козето мляко не образува слуз, поради което се усвоява по-лесно от астматици и хора, страдащи от алергии. За разлика от кравето мляко, то не съдържа сложни белтъчини, които са стимулатор за развитие на алергични реакции.

6. Козата притежава естествен имунитет към туберкулоза, поради което козето мляко (съдържащо антитела към туберкулозата) се използва в страните от Третия свят за лечение на това заболяване.

7. Козето мляко съдържа повече бета-каротин (провитамин А). Смята се, че този витамин играе важна роля в профилактиката на някои онкологични заболявания.

8. Прясно издоеното козе мляко притежава бактерицидни свойства, благодарение на което то дълго остава свежо. При стайна температура то издържа около 48 часа, а в хладилник може да се съхранява повече от една седмица.

9. Козето мляко не създава допълнително натоварване върху черния дроб, поради малките по обем естествено хомогенизирани мастни молекули.

10. Козето мляко подпомага работата на стомашно-чревния тракт и помага при констипация.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.