×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
В брой от декември 2012г. на Списание за липидните изследвания (Journal of Lipid Research) е публикувано проучване на д-р Доналд Б. Джъмп и неговите колеги от Държавния университет в Орегон, в което те стигат до заключението, че омега-3 мастните киселини от рибата и хранителните добавки наистина помагат за предотвратяване на болести на сърдечносъдовата система. „След десетилетия на изследване на омега-3 мастните киселини, вече е ясно, че те имат огромно значение за превенцията на инфаркт”, казва д-р Джъмп, който е професор в Колежа за обществено здраве и хуманитарни науки към Държавния университет в Орегон. „По-малко са данните за влиянието на рибното масло за превенция на прогресията на вече проявили се заболявания на сърцето. Изследванията, проведени преди десетилетия показват, че омега-3 мастната киселина има значение дори за тези хора, но по-скорошните изследвания дават по-малко доказателства. Вярваме, че това се дължи на ефективността на предлаганите сега нови методи на лечение.”

Авторите отбелязват, че изводите от 70-те години, свързани с ниските нива на сърдечно-съдови заболявания при ескимосите в Гренландия, които консумират голямо количество риба, не винаги се подкрепят в най-новите изследвания върху народи, които често използват лекарства като статини, фибрати и антитромбоцитни средства. „Полезното действие на рибното масло превъзхожда многократно много от високоефективните лекарства, които са широко използвани днес”, казва д-р Джъмп. „Хората често забравят, че хранителните вещества като рибеното масло са с по-слабо действие от лекарствата и е необходим по-продължителен период на прием, за да покажат своята максимална ефективност. Много е трудно да се докаже полезното действие на рибеното масло, когато изследваните хора приемат освен него и лекарства за същото заболяване.”

Друга причина за някои от различията между по-старите и най-новите изследвания са различните източници на омега-3 мастни киселини. Доктор Джъмп и неговите колеги докладват, че растителните източници като ленено масло и семена от чия, които са с високо съдържание на алфа-линоленова киселина (вид омега-3 мастна киселина), са по-малко ефективни от омега-3 мастната киселина от рибено масло. Това се дължи на различното усвояване в организма, по същата причина омега-3 от дрождите и водораслите са с висока усвояемост. Те отбелязват, че изкуствено отгледаните риби имат нужда от допълнителен прием на добавки, което прави количеството на омега-3 мастни киселини в тях непредвидимо.

Омега-3 мастните киселини имат голямо значение не само за здравето на сърдечносъдовата система. Те са полезни и за състояния като метаболитeн синдром. Омега-3 са полезни и при заболявания, свързани със зрителната острота, когнитивното развитие и спад, превенцията на рак и преждевременна смърт.

„Има сериозни доказателства, че съдържанието на омега-3 мастни киселини в сърдечната тъкан и кръвта е важно за здравето и за превенцията на сърдечносъдови заболявания”, завършва д-р Джъмп.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.