×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Пълноценният сън помага при диети за отслабване

Пълноценният сън помага при диети за отслабване


Здравият, поне 7-часов сън, е толкова важен за желащите да отслабнат, колкото и диетите, твърдят канадски учени. Недостигът на сън усилва сигналите за глад в главния мозък, което повишава нивото на хормоните, отговарящи за апетита и така човек яде все повече  и повече, се казва в изследването на учените, публикувано в списанието на Канадската медицинска асоциация.
Изследване с продължителност 17 седмици, в което участвали 123 доброволци с наднормено тегло и затлъстяване, е показало, че хората, които са спели по-дълго, имали много по-висок шанс да свалят излишните килограми.  Експертите от НИИ в Източно Онтарио и университета „Лавал” в Квебек са констатирали, че по време на сън организмът губи от 5  до 10% от мастните клетки.  Те препоръчват различните диети и програми за отслабване да се съчетават с мерки за подобряване на съня. При това съчетание свалянето на килограми не е толкова кратък процес, но за сметка на това не се наблюдава йо-йо ефект. Чрез друг експеримент учените установили, че ако човек увеличи продължителността на съня си от 6 на 7 часа, дори при съвсем лека диета,  успява да свали 2,5 кг. за 6 години.  Сега учените ще установяват кое пречи най-много на здравия сън – като гледането на телевизия, например.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.