×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


„Мандала” в превод от санскрит означава „кръг”, „център” или „завършеност”, но на практика е много повече от обикновен кръг. Има формата на геометрична фигура – кръг, триъгълник, квадрат  и др., форма с колелото на света, цвят на лотос, роза, митичното Златно цвете. Представлява символично  изображение на Вселената.

В  будистката практика понятието Мандала символизира  енергийното поле на Будите, което възниква от „безграничните възможности на пространството”, а за изобразяване на енергийните полета като част от тантрическите практики и ритуали се изработват сложни пясъчни мандали, понякога от стрити на прах скъпоценни и полускъпоценни камъни. Мандали под формата на метални дискове се използват за Мандала- ритуалите.

 

 

В йога подобно значение има янтра, в превод от санскрит - геометрична фигура, която поддържа човека по време на медитация, а  също – процес на освобождаване от цикъла на прераждания.  Думата „янтра” се среща и в тибетските наречия, където означава „движение”. И, действително, в янтра-йога се обръща много по-голямо внимание на движението, отколкото на  позата/асана/.

 

 

Най-често срещаната схема включва външен кръг, който символизира цялостта на света; вписан в него квадрат с четири входа, които символизират безграничните мисли – Любяща доброта, Състрадание, Отзивчивост и Самообладание; и вътрешен  кръг – центърът на космическата енергия.

Мандалата служи като инструмент за съзерцание и концентрация, средство за постигане на определено психическо състояние, също така за закрила и лечение. Може да служи за автотерапия подобно, но и много повече от всяка друга форма на изкуството. Може да стане самоучител, даващ послания и просветление. Създаването на мандала ни дава възвожност да се докоснем до своята вътрешна същност, да опознаем изначалните си вярвания, да „чуем” гласа на душата си и е изключително мощно упражнение.

Може да бъде нарисувана или изработена от най – различни материали - хартия, цветен пясък, кристали,      семена, листа, цветя, плодове и други естествени материали.

 

 

 

В християнството ролята на мандала изпълняват иконите и църковната стенопис.

 

В рейки практиката мандала се използва за усилване на рейки  потока. Съзерцанието или концентрация в мандалата по време на рейки сеанс ускорява многократно енергийния поток. Мандалата  се избира според индивидуалните предпочитания за форма и цвят.

 

Можете и сами да си направите мандала като използвате събраните на плажа миди, пясък и камъчета,  от планината – шишарки, жълъди, листа и каквото ви хареса, костилки, конци, копчета ...



 

За любителите фотографи Пикаса е чудесна възможност бързо лесно да си приготвят мандала от фотографирано цвете или друго подходящо за мандала.

 

Текст и снимки: д-р Аелита Петрова

лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом
Рейки мастер
консултиращ лекар в Български Рейки център

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.