×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

Всеки от нас е и ученик, и учител. Понякога го разбираме, понякога не го осъзнаваме. Така или иначе, това е житейски принцип и всички сме му подвластни. Учим се от големите, от тези, които са пред нас по пътя на живота и сме учители за тези, които имат нужда от нашата помощ, тези с които споделяме опита си.


Когато си готов за Рейки, ще го разбереш. Ще започнеш да проявяваш интерес към темата, ще четеш във форумите. Когато “случайно” чуваш да се говори за „знаеш ли, че има един нов метод за лечение, правел чудеса!”, ще надаваш ухо, а тези “случайности” ще се случват все по – често, ще си купиш книга – може и нищо да не разбираш, но ще четеш и слушаш с увлечение, ще имаш усещането, че ти се случва нещо прекрасно – вълнуващо, необяснимо, вълшебно...сякаш някой те води и ти дава да разбереш това, от което имаш нужда... Когато си готов Душата да те поведе, ще го разбереш и ще и се отдадеш! И тогава учителят ще дойде. Душата ти ще го познае, защото с неговата вече са вървяли заедно.



Възможно е да потърсиш Рейки и по чисто здравословни причини – страдаш от хронично заболяване, а твоят личен лекар е безразличен към страданията ти, дори груб, или не е добър професионалист, а ти все по-често чуваш да се говори за рейки или когато търсиш помощ, попадаш в интернет на обяви или друга информация. Обявите ти предлагат лечение или обучение в рейки, а ти си толкова отчаян, че си готов да опиташ всичко. Може би страдаш от нелечима болест или твой близък е болен, а ти искаш да му помогнеш. Обявите казват, че могат да ти помогнат, могат да те научат.

Но какво да направиш? На кого да се обадиш, при кого да отидеш, на кого да повярваш? Вярно е, че удавник и за сламка се лови, но не е ли по – добре когато се давиш, ако не спасителна лодка, поне за дърво да се хванеш! Как да прецениш на кого да се довериш?

Бих могла стандартно да кажа: “Довери се на интуицията си” и в много случаи това е достатъчно, но съм била в положение “ножът до кокъл” и знам много добре, че когато си толкова слаб и отчаян, и се страхуваш, и те боли, боли, боли, и няма кой да ти помогне...в такива моменти е трудно да чуеш вътрешния си глас, умът ти е скован от страх и си готов да направиш какво ли не, с надежда за спасение. В такива моменти и вярващ да не си, почваш да се молиш. И получаваш помощ, макар че често не го осъзнаваш.

Когато ученикът е готов, учителят идва и всичко, което се случва има смисъл, но защо да боледуваме, ако можем да сме здрави, защо да се лутаме в тъмнината, ако можем да вървим в светлина и защо да се доверяваме на лъжовни учители, ако можем да отворим ума и сърцето си за истинския.

Как да го познаем?

 

  • Той поставя на първо място твоя интерес. При първата ви среща говорите за теб, за твоите проблеми, опознавате се.

  • Той не говори за такси, пари, възнаграждения, чака ти да заговориш.

  • Обучението е на поносима цена, склонен е към отстъпки и споразумения.

  • Подкрепя те винаги, когато имаш нужда от помощ, остава отговорен за теб.

  • Не говори за себе си, за успехите си - за него говорят учениците му.

  • Толерантен е към колегите си.

  • След среща с него си тръгваш обнадежден, по-леко ти е на душата.


 

Има и други подробности, които говорят за него, но главното е да знаеш, че има такива учители и да се стремиш към тях. Колкото по – състрадателен и отговорен ставаш към себе си и другите, толкова повече се увеличава вероятността да попаднеш именно  на такъв учител.

 

Текст д-р Аелита Петрова

Лекар в Национална генетична лаборатория, биохимик
Учител по рейки

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.