×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
човешкото тялоРейки може да се практикува от всеки, който е готов и получи настройката /за настройката ще говорим в някоя от следващите статии/. Но истината е, че колкото по–добре сме запознати с устройството на телата, колкото повече знаем за анатомията и физиологията им, за енергийните пътища, по които енергията /рейки/  протича, за принципите на съществуването и,  толкова по – лесно тя /рейки /прониква до всяка клетка на тялото, до всеки атом, и лекува, като внася ред, ритъм и хармония с вселената, част от която сме и в която живеем.
За да практикуваме успешно рейки, е добре да се запознаем с китайската система за меридианите, тъй като д-р Усуи, основателят на рейки, е създал метода си именно въз основа на тази система.
Ако искаме да поддържаме “здрав дух в здраво тяло”, трябва постоянно да учим и да се  осъвършенстваме, като осмисляме усещанията и преживяванията си, като превръщаме болките и заболяванията си в път, по който душата ни израства.

Дихателна система и меридиан на белия дроб

Анатомия и физиология на дихателната система

Дихателната система:

•    Осъществява вдишването, транспорта и газообмена на поетия въздух.
•    Доставя кислород на тялото и извежда навън въглеродния двуокис.
•    Горните дихателни пътища овлажняват, филтрират и затоплят вдишвания въздух.

В носната и устна кухина вдишаният въздух  се овлажнява, филтрира и затопля. Ларинксът /гръклян/ е разположен пред хранопровода /гълтач/ и е изграден от подвижно свързани хрущяли. Епиглотисът, малък еластичен хрущял, разположен отпред и отгоре на входа на ларинкса, закрива отвора по време на преглъщане с цел да предпази трахеята и белите дробове от попадане на хранителни материи в тях. Старите хора казват “влезе ми в кривото гърло” когато течност или храна попаднат в трахеята. Ларинксът преминава в трахея, която се разделя на два главни бронха към двата дяла на белия дроб, след което се разклонява многократно образувайки бронхиално дърво от бронхиоли, всяка от които завършва с въздушно мехурче – алвеола. В алвеолите се осъществява газовия анализ – венозната кръв се освобождава от въглеродния  двуокис и се насища с кислород – артериална кръв, преминавайки в артериален капиляр.

Алвеолите и кръвните капиляри са покрити със съединителнотъканни влакна, които придават здравина и еластичност.
Белите дробове са покрити с външна обвивка – плевра - изградена от два листа, които заграждат т.н. плеврална кухина. При възпаление на белия дроб, в плевралната кухина се образува ексудат – течност, наречена плеврален излив, която впоследствие се резорбира /всмуква/ от плеврата, при което се получава удебеляване и двата слоя на места прилепват – плеврално срастване.
Ларинксът, трахеята, бронхите и бронхиолите имат проводяща функция – отвеждат въздуха до алвеолите, които са с газообменна функция.

Дишане
Дишането е в основата на всички физични, химични и елетромагнитни процеси в тялото. То влияе върху метаболизма на веществата и върху психиката. Чрез дихателни упражнения, наблюдаване на промените, съзнателност и концентрация, човек може да се опита да достигне до истинските ресурси на своето тяло и съзнание. За това са необходими дисциплина, постоянство и търпение, размисъл и медитация.

“Някои дихателни упражнения, обаче, не могат да се използват безопасно. Ако няма ясно разбиране за целта, ако практикуващият не знае точно какво прави, упражнявайки езотерично дишане и ако не разбира смисъла на думите “енергията следва мисълта”, то дихателните техники са абсолютна загуба на време, а могат да бъдат и опасни. Само когато съществува близост между дишането и мисленето, могат да се постигнат резултати...

Дихателните упражнения по пранаяма /езотерично дишане/ никога не трябва да се започват без опитно ръководство и то само след години на духовно старание, преданост и служене.”

Следващите упражнения са безопасни, лесни и основа за практикуване на пранаяма /впоследствие/.
Упражнение за наблюдаване на дишането – Наблюдавайте дъха, когато влиза и когато напуска тялото. Не правете опити да го променяте. Не мислете за това какъв трябва да бъде. Следете дишането с цялото си съзнание за няколко минути. /”Скъпоценност в лотоса”, С. Сарасвати, Б.Авинаша/.
Следването на дъха ни помага да осъзнаем нашето дишане, мислите и чувствата, които го повлияват, как то се променя по време на стрес или когато сме спокойни и щастливи, научаваме нашите индивидуални дихателни модели и как те отразяват състоянието на нашата психика. След време, по принципа на обратната връзка, се научаваме как съснателно променяйки ритъма на дишане, можем да предотвратим очаквана психическа реакция. Например, ако след наблюдение на дишането си съм разбрала, че винаги когато видя Шефа, започвам да дишам учестено, повърхностно и ме обзема страх, аз мога следващия път, когато го видя съзнателно да променя дишането си в бавен и дълбок ритъм, и внимавайки в този ритъм спокойно да погледна страшния Шеф във очите, а след време да осъзная, че на нивото на душата всички сме равни, всеки от нас има своя път и е еднакво ценен за вселената.

Упражнение за освобождаване на напрежението -  Седнете или легнете удобно. Издишайте и вдишайте няколко пъти бавно и дълбоко. Представете си, че се намирате на място в природата, свързано с приятно преживяване и красиви емоции. Издишайте през устата и си повтаряйте наум: издишам напрежението, после вдишайте през носа и си повтаряйте напевно: вдишам покой. Правете го докато ви е приятно. След около 5 минути ще усетите как тялото ви се отпуска и се изпълва със спокойствие. Упражнението може да се извърши и без визуализация /мислена представа/ на приятно кътче в природата – дишайте и повтаряйте наум формулите – вдишвам покой/издишвам напрежение.

Дишане “усмивка” - Седнете или легнете удобно. Представете си, че пред вас е любим човек, който ви се усмихва и това извиква усмивка и на вашето лице. Задръжте представата за усещането на усмивката. Ако е нужно, повтаряйте си наум: “усмихвам се”, “аз се усмихвам”, “усмивка” или нещо подобно, което поддържа усмивката. След това насочете внимание към дъха си и си представете, че заедно с него вдишвате и издишвате усмивки. Представете си как усмивката навлиза през носа, изпълва носната кухина, преминава през гълтача гръкляна /ларинкс/ и слиза надолу по трахеята, бронхите и цялото бронхиално дърво до всяка алвеола, като изпълва белия дроб с усмивки, много, много усмивки :)

Система от меридиани /енергийни канали/






Два централни:
Меридиан управител
Меридиан репродукцияИ дванадесет главни:
Стомашен меридиан
Далачен меридиан
Сърдечен меридиан
Меридиан на тънките черва
Меридиан на пикочния мехур
Бъбречен меридиан
Меридиан на циркулацията
Тройния енергизатор
Меридиан на жлъчния мехур
Чернодробен меридиан
Белодробен меридиан
Меридиан на дебелото черво

Етерното тяло е матрицата на физическото тяло. То е паяжина или мрежа от фини преплетени канали /меридиани/, по които енергийните потоци достигат до всяка клетка от физическото тяло. Етерното задръстване може да доведе до много форми на болест и умствена недостатъчност. Всички енергии протичат през етерното тяло, независимо дали произхождат от душата, слънцето или от някоя планета.

Описани са 2 централни и 12 главни меридиана, като централните са единични, а главните – двойни, двустранни. Всеки един от 12-те меридиана всъщност е сегмент от  единен енергиен път, протичащ през тялото. Всяка част носи името на вътрешния орган, който обслужва. Свързани са по двойки, като енергиите им се допълват взаимно. Напр. меридианът на белия дроб е в двойка с меридиана на дебелото черво и захранва с енергия белия дроб и дихателната система.

Меридиан на белия дроб

Меридианът на белия дроб свързва човека с целия заобикалящ го свят. Той осигурява енергийното  взаимодействие между вибрациите и структурите на външния свят, от една страна, и индивида с неговите специфични нужди и вибрация, от друга. Когато този функционален цикъл е разстроен, се появяват чувства като скръб и печал. Ако белодробният меридиан е в дисхармония от дълго време, съответният човек ще бъде завладяван от все по-силно чувство на безнадежност, скръб и отчаяние, без да има конкретна причина за това усещане.

По хода на всеки меридиан има миниатюрни резервоари от енергия, наречени акупунктурни точки. За да освободят или преразпределят енергията, на акупунктурните точки се въздейства с натиск – акупресура или убождане със специални игли - акупунктура.
Древните китайски карти на акупунктурните точки първоначално не се приемат на Запад, защото нямат познато анатомично съответствие. Но радиоизотопно изследване чрез инжектиране на изотоп в акупунктурните точки, показва наличието на фини, подобни на каналчета тръбички около 0.5 – 1.5 микрона в диаметър, което съответства на древните описания на пътищата на меридианите.”

Упражнения
Нарушенията в меридианните енергии често предхождат болестта. В някои фирми в Япония, годишните профилактични прегледи прегледи включват изследване на меридианите. Принципът на изследването е измерване, отчитане и анализ на електрическите потенциали в акупунктурните точки. У нас се използва  метода на проф. Д-р Фол.

1.    Проследяване на белодробния меридиан

Меридианите, както и нашите ръце, носян електромагнитни и други още по-фини енергии, поради което, проследявайки меридиана с ръката си, ние повлияваме потока на енергията в него, възстановяваме проходимостта му и коригираме силата.








Разгледайте фигурата.
Поставете длан върху срещуположния бял дроб и движете нагоре през рамото и надолу по ръката, следвайки хода на меридиана, като завършвате върху палеца. Прави се двустранно.

2.    Акупресура /масаж на акупунктурните точки/

Акупресурата е достъпен и безопасен метод за профилактика и лечение.
Според китайската медицина причината за всички видове болка е застой на енергия и кръв. Чрез притискане и масажиране на акупунктурните точки движението на енергията в каналите се възстановява.
Лие Чюе е точка от белодробния меридиан. Чрез масажиране на тази точка се въздейства благоприятно при възпаление на гърлото, настинка, главоболие, астма, отоци по лицето, слаба памет, ангина, зъбобол и др.
Когато кръстосате палците и показалците на двете ръце, точката лежи на върха на показалеца от вътрешната страна на ръката.


Д-р Аелита Петрова


По материали от Посланията на Тибетеца, А. Бейли;
Енергийна медицина, Д. Идън;
36 точки за здраве, В. Циенцюн;
Лекуване на аурата, В. Любек и интернет.


За профилактика на горните дихателни пътища и белия дроб, и за регулиране на енергията в белодробния меридиан Ревита ви препоръчва:


Ехинацея, 400 mg

Ехинацея § витамин С, 492 mg

Ехинацея § астрагалус § рейши, 400 mg

Ехинацея (без алкохол), 30 ml

Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем сироп, 120 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Самбукус сироп, 120 ml

Самбукус (без захар) сироп, 120 ml

Бяла ружа (корен), 455 mg

Черен бъз (плод и цвят), 575 mg

Котешки нокът (кора), 485 mg

Котешки нокът, 335 mg

Ge 132 Active’, 100 mg

Мирта (кора от корен), 475 mg

Пореч масло, 1 300 mg

Свещен босилек/ Тулси, 450 mg

Исоп (билка), 445

Риган масло, 75 mg

Синугард, 156 mg

Ашваганда, 500 mg

 

 


 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.