×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
омега 3 и 6 мастни киселини помагат при пародонтозаПародонтозата представлява възпалително заболяване на венците. То може да се проявява епизодично или да бъде постоянно състояние. При пародонтоза, се възпаляват гингивалните тъкани и прилежащите, съединително-тъканни влакна. Това е инфекция, която обхваща тъканите, поддържащи зъба.

При наличие на увредени тъкани, сулукусът се превръща в „джоб”, по-дълбок от нормалните 3 мм. Колкото по-сериозно е възпалението, толкова по-дълбок е „джоба”, а загубата на кост – значителна. Ако не се предприемат навременни мерки, може да се стигне и до възпаление на костта, която спомага за задържането на зъба.

Повечето хора смятат, че пародонтитът е просто стоматологично заболяване и нищо повече. Това обаче, не е вярно. Освен венците, той засяга и ендотелата на кръвоносните съдове, ендокринната система и сърдечния мускул.

Колкото и странно да ви звучи, пародонталните инфекции могат да бъдат израз на заболявания като диабет, анемия, авитаминоза, левкемия или други нарушения във функционирането на белите кръвни клетки. В допълнение, пародонтозата може да е свързана с втвърдяване на артериите (атеросклероза) и повишение в нивата на С-реактивния протеин. С-реактивен протеин е рисков фактор както за развитието на редица сърдечно-съдови заболявания, така и важен показател за наличието на хронично възпаление в тялото.

И сега идва ред на най-важното: Оказва се, че омега-3 ненаситени дълговерижни мастни киселини (EPA и DHA), открити в рибата и морските дарове, имат супер противовъзпалително действие, включително при състояния на пародонтит!

Ейкозапентаеновата киселина (EPA) и докозахексаеновата кселина (DHA), които както казахме се съдържат в рибата и морските продукти, респективно – и в рибеното масло, са супер ефикасно средство срещу атеросклероза и други заболявания, свързани с хронично възпаление.

Резултатите от някои съвременни проучвания показват, че високо пречистеното рибено масло може много повече, отколкото предполагаме. Приемът на рибено масло намалява значително интензитета на хроничното възпаление. EPA и DHA в рибеното масло действат директно върху огнището на възпалението. За да разберете процеса, просто си представете, че двете киселини – ейкозапентаенова и докозахексаенова, буквално „гасят” огнището на хронично възпаление. А хроничното възпаление може да провокира развитието на редица заболявания, включително пародонтоза.

Редовният прием на EPA и DHA води до подобрения в имунния статус. Това е от от огромно значение за здравето на устната кухина, защото дефектите в имунната система, могат да бъдат катастрофални за състоянието на венците и зъбите.

Резултатите от скорошно двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване показват, че омега-3 се повлияват много добре здравето на устната кухина. В експеримента участвали  шейсет участници с умерени до тежки хронични пародонтити. Те били разделени на две групи, като едната трябвало да приема плацебо и стандартни медикаменти за лечение на венци, а другата – високо концентрирано рибено масло, доставящо 180 мг от ЕРА и 120 мг - DHA. Експериментът продължил 12 седмици.

Оказало се, че в края на изследването състоянието на пациентит, третирани с омега-3, се подобрило значително. По-конкретно: кървенето на венците намаляло, дълбочината на „джобовете” – също. Заедно с това, нивата на С-реактивен протеин при тези хора, също се понижили след 12-седмичния прием на рибено масло.

Тези резултати са наистина впечатляващи, особено като се има предвид съвсем скромната доза от 180 мг от ЕРА и 120 мг от DHA!

По-високият прием на ЕРА и DHA се препоръчва при завишени нива на С-реакитвен протеин, тъй като е установено че високите му граници са сигнал за наличие на сериозно хронично възпаление и евентуално – на заболяване.

*Внимание: има разлика между хронично и остро възпаление. При острото възпаление, тялото се опитва да се самолекува. Неговите симптоми биват топлина, зачервяване, подуване, болка и др. Острото възпаление е лесно разпознаваемо, то се развива бързо и отшумява сравнително бързо. При хроничното възпаление е различно. То е процес, който може да продължи доста дълго – месеци или години наред, като в повечето случаи човек съвсем не предполага за наличието му. Много често, хроничното възпаление се развива като следствие на недоизлекувано остро възпаление. Заболявания като астма, туберкулоза, хроничен синузит, хроничен бронхит, някои сърдечни нарушения и др., са резултат от хроничен възпалителен процес в организма. Хроничното възпаление може да доведе до много по-страшни последствия, включително до ракови заболявания. 

Коментари (1)

    • Магдалена Кирилова Григорова
    • 2015-02-07 15:30:42
    Основното Лечение на Всички Причини За Зъбните Джобове е Използването На Зехтин За Жабурене на Устаната Кухина,няколко пъти на ден,като първо се прави преди хранене сутрин,а вечер същото се повтаря,след почистване на муждузъбните пространства с клечки за зъби-за гъсти зъби,плюс конец по желание...... Като също е за предпочитане да се използват и натуралните пръсти на ръцете,в кръгови движения,със сода и зехтин,като накрая не се изплаква устата,а се свиква с вкуса....Също и внимателно отношение към резките топли и студени напитки,храни,избягване на бялата захар,веганско хранене,а най-добре само на Пранично Хранене......

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.