×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Слюнката замества иглитеЕдва ли някой обича да му вземат кръв. Много хора изпитват панически ужас, когато видят игла. Кръвните тестове досега обаче бяха най-добрият начин да се диагностицират редица заболявания като диабет, анемия и др. Според учени от университета "Джонс Хопкинс" (САЩ) ерата на иглите приключи. Вече съществуват тестове, които само с проба от слюнката на човек ще могат да определят дали дадено заболяване е на лице или не. Подобно на кръвта слюнката съдържа протеини, хормони, ензими, ДНК и други важни маркери, които да се използват, за да се диагностицират различните болести. В много лаборатории вече се използват подобни тестове и иглите са частично забравени. Американските учени са на мнение, че съвсем скоро тези тестове ще могат да се продават дори в аптеките и няма да има нужда от кръвни проби. Това може да е особено полезно за хората от малките селца в отдалечените райони. Пациентите живеещи там често нямат достъп до услугите на свръх модерните лаборатории.  В някои части на САЩ тестовете със слюнка се използват повече от година, за да се диагностицира СПИН, както и някои хормонални проблеми.
Според изследователите обаче слюнката съдържа достатъчно информация, за да може лекарят да разбере дали даден пациент има сърдечен проблем или не. Слюнката дори дава информация за психичното състояние на човек. „Ще бъдем в състояние на диагностицираме заболявания, за които дори и не сме помисляли. Оказва се, че кръвните тестове не са единственото решение. Слюнката е новото откритие. В нея се крият тайните на скрининга и диагностиката”, казва главният изследовател д-р Дъг Грейнджър. „Много хора са склонни да не отидат на лекар, да откажат кръвни проби, защото се страхуват от игли. В стремежа си да предпазят децата родителите не дават да им се взема кръв. Това затруднява поставянето на диагноза и лечението. Сега този проблем ще изчезне”, допълва той. Досега в университета се се провели 45 различни изследвания в рамките само на 18 месеца посветени на това откритие. Резултатите на едно от тях например сочат, че слюнката може да покаже дали детето ви ще е отличник или няма да се справи с изпитите в училище. Друго проучване помага да се определи рискът от сърдечносъдови заболявания при хора от различни възрасти. Има и любопитни резултати. Според изследователите слюнката може да насочи младите момичета кой мъж е най-подходящ за тях.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.