×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Спасете кожата сиКожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е застрашена от всякакви външни влияния. Хората допускат много грешки спрямо нея и я третират с какви ли не масла, кремове и лосиони. Но знаем ли какво причиняваме на кожата си и на какво тя категорично казва „НЕ”?

1. Излагането на слънце

Преди време се смяташе, че е добре да мажем кожата си с бебешко олио и да стоим под слънцето с часове. След това дерматолозите започнаха да ни предупреждават, че това може само да допринесе за преждевременното стареене и развитие на ракови заболявания. „Ако съществува начин да се предпазим от тежките последствия за кожата, на първо място трябва да се пазим от слънцето”, споделя д-р Норман Ливайн, дерматолог в Тисон, Аризона. Той допълва: „Слънцето оказва влияние върху възстановяването на клетките на кожата и когато тези клетки са наранени от слънцето, стареенето и раковите клетки се развиват много по-бързо”.

2. Слънцезащитни кремове

Вашият слънцезащитен крем най-вероятно не ви предпазва кой знае колко от вредните лъчения на слънцето. Специалистите твърдят, че крем с по-малко от 30 слънцезащитен фактор не може да ви предпази от опасните UV лъчи, а всички знаем, че често използваме много по-малък фактор. Дерматолозите препоръчват да нанасяте слънцезащитните си кремове минимум на всеки 2 часа.

3. Солариума

Мислите, че солариумът е по-безопасен от слънцето? Помислете отново!

Солариумите излъчват концентрирани А и B ултравиолетови лъчи, които помагат за по-бързото стареене на кожата и появата на ракови меланоми по кожата. Д-р Ливайн препоръчва да не стъпваме в солариума: „Няма по-лошо нещо, което можете да причините на кожата си”.

4. Цигарения дим

Ако заболяванията на белите дробове и сърдечно-съдовата система не могат да ви уплашат, какво ще кажете за всички бръчки, които ще получите като наследство от цигарите?

Цигарите причиняват на кожата това, което и слънцето, само че отвътре навън. Цигареният дим прави кожата по-слаба и изтощена. От него се появяват жълти петна, затруднява се кръвоснабдяването и се забавят процесите на заздравяване на рани по кожата.

5. Сапуна

Голяма грешка на много от нас е да мият лицето си със сапун за тяло. За нежната кожа на лицето използвайте само мек препарат за почистване, особено ако имате чувствителна кожа. Ако кожата ви е мазна, уверете се, че в препарата няма масла, а ако е суха – след почистване използвайте крем или лосион за запазване на влагата.

6. Пъпките

Всеки път, когато искате да стиснете някоя от пъпките си, не го правете. Наложете си воля и спрете! Всяко едно стискане може да доведе до поява на нови пъпки и да остави след себе си нежелани белези. Вместо това можете да третирате пъпката с препарат, съдържащ бензоил пероксид или салицилова киселина.

7. Стресът

Не е ясно точно как и защо, но стресът значително влошава всякакви кожни заболявания. Доказано е, че именно стресът допринася за бързото развитие на псориазис, розацея и акне. Стресът още намалява способността на кожата да се бори с различни инфекции и възпаления.

8. Пилингът

Подлагането на пилинг при недостатъчно добър специалист може да ви причини сериозни инфекции и трайни белези. Ако предпочитате домашен пилинг, може да ви струва скъпо, защото може да нараните кожата си и да си причините червени наранявания. Ако държите на домашните процедури, нека ви напътства дерматолог и след това задължително се консултирайте с него.

9. Преяждането

Преди да изядете още един чийзбургер или сандвич с бекон, помислете за кожата си. С натрупването на килограмите кожата се опъва, а при свалянето – се отпуска. Това е сериозен стрес за нея, а ако не е достатъчно еластична, може да се наложи дори операция за стягане.

10. Недоспиването

Повечето хора нямат възможност да спят по 7-8 часа. Изтощението, разбира се, си личи по бледия вид на кожата и торбичките под очите. Дерматолозите са категорични, че кожата се подмладява и регенерира по време на сън, затова препоръчват всеки ден нужната доза сън.

Летните месеци са приятни, но особено опасни за хора с чувствителна кожа. Освен изброените неща, с които трябва да внимаваме, най-добрият начин за пълноценна грижа за всякакъв тип кожа са натуралните продукти с Органик сертификати. По този начин позволяваме на природата да се грижи за нас напълно естествено и безвредно.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.