×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Фейсбук показва какъв човек стеОказва се, че статусите във Фейсбук могат да кажат за нас много повече, отколкото си мислим. Или поне така твърдят шведски учени. Според резултатите от изследването им, съществува тясна връзка между текстовете, които публикуваме в социалната мрежа и личностните ни черти.

Шведските специалисти смятат, че Фейсбук статусът може да бъде надежден показател за това дали собственикът на профила има психопатични черти или не. За целта, психолозите подложили на специални тестове статусите на над 300 американци, установявайки че текстът може да бъде сериозен показател за наличието или не на психози от различен произход.

Фейсбук може да предскаже взаимоотношенията ви

В експеримента си, шведските учени са фокусирани върху личностни черти като невротизъм при екстровертния тип, както и върху различните видове психопатии, нарцисизъм, макиавелизъм и др.

Проучванията показват, че психопатите проявяват поведение, изразяващо се предимно в липса на каквито и да било съпричастност и разкаяние. Измежду тях често попадат безучвствените престъпници, които многократно нарушават закона или нараняват други хора, без това ни най-малко да ги кара да се чувстват зле.

Друга, много характерна проява на психопатното поведение, е незачитането и непрекъснатото нарушаване правата на другите – тази склонност обикновено започва да се проявява още в ранното детство.

Специалният анализ на Фейсбук статусите посредством специалното „измерване” на значението на думите, е много точен показател за наличието на психопатни или нарцистични черти, убедени са специалистите от Центъра за етика, право и психично здраве към Университета на Готънбърг (Швеция). Учените установили, че психопатните и нарцистичните черти често се проявяват посредством странни, непрекъснато отрицателни промени в статуса.

Все пак обаче, социалните мрежи не могат да бъдат съвсем адекватно мерило за психическото състояние на даден човек, поради което не е и нужно да си вадим крайни изводи от един статус.

По-скоро, Фейсбук може да се използва като доста успешно помощно средство за различни психологически изследвания, заключават шведските учени.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.