×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
какво не знаете за носа сиКогато става дума за петте сетива, то възможностите на човешкия нос като че ли остават недооценени. Според ново изследване обаче, човек може да помирише повече от 1 трилион уникални аромати!

Само за сравнение, очите ни различават по-малко от 7,5 млн цвята, а с ушите си можем да чуем само около 340 000 звукови тонове.

Авторите на мащабното изследване, публикувано в сп. Science, твърдят че чувствителността на човешкото обоняние е много по-силна, в сравнение с чувствителността на останалите сетива. Според ръководителя на изследването - д-р Андреас Келър, специалист по неврогенетика и социално поведение към Рокфелеровия университет, човешкото обоняние има огромни възможности, които обаче повечето от нас не са свикнали да използват.

Нека сега погледнем отблизо „талантите” на вашия нос, за които изобщо не предполагате!

Проучване от центъра Монел във Филаделфия разкрива, че човешкият нос е в състояние да подуши мазнините в храната! Участниците в експеримента трябвало да определят наличието или не на мазнини в няколко млечни проби. При това – със завързани очи. Оказало се, че те успели да направят разграничение между пробите със съдържание на мазнини и тези без, основано само на аромата, който усещали.

Авторите на иновативното изследване смятат, че откритието им може да бъде използвано за разработване на методи, които да привлекат вниманието на хората към продуктите без съдържание на мазнини.

Бебешката миризма води до пристрастяване!

Забелязали ли сте, че начинът, по който миришат бебетата е доста приятен? Едно изследване, публикувано в изданието Frontiers of Psychology, обяснява защо е така. За целта на този експеримент, 30 жени половината от които – майки, а другата половина – нераждали жени, трябвало да влязат в стая, пълна с бебешки аромати. Оказало се, че бебешката миризма задействала различни психо-телесни реакции, включително прилив на допамин в някои части на мозъка. В действителност, мозъчните реакции, които се активизирали при вдишването на бебешките аромати, били досущ като онези, който се задействат при вкусна храна или дори прием на наркотици.

Вашият нос може да ви покаже кой е човекът за вас?!

Оказва се, че носът ви може да ви може да изиграе голяма роля, когато искате да откриете сродната си душа! По този въпрос се правят изследвания от години. Резултатите от тях показват, че нашите обонятелни сособности влияят силно върху избора ни на партньор.

Класическият експеримент с „вонящата” тениска, е добър пример за връзката между обонянието и избора на партньор. Подобно проучване било проведено в Университета в Берн, в случая върху жени. Резултатите от него показали, че всички жени били привлечени от тениските на мъже, чиито гени на имунната им системи били различни от техните.

Липсата на обоняние води до проблеми в интимния живот

Според проучвания на специалисти от Университета в Дрезден, хората които страдат от аносмия (липса на обоняние), са имали значително по-малко сексуални партньори в живота си. В същото време, те често изпитват несигурност в отношенията с противоположния пол.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.