×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Студеното време вреди на сърцетоСтуд и сняг скова цяла България. Знаете ли обаче, че студеното време е истински враг на сърцето. Хората със сърдечно-съдови заболявания трябва да са много внимателни през този сезон, предупреждават лекарите. Понякога дори ходенето през големите преспи може да се окаже опасно. Измръзването (хипотермия, когато телесната температура падне под 35 °С) също крие огромни рискове за сърцето. Хипотермията забавя  кръвообращението, както и пречи на нормалното функциониране на дихателната и нервната система. Това често води до нарушаване на сърдечния ритъм и понякога дори до смърт. Ето защо трябва да следите за признаците на измръзване:

  • Кожата е студена на допир;

  • Тялото ви, трепери неконтролируемо;

  • Чувствате се сънливи и апатични;

  • Изпитвате слабост, тромавост, липса на координация;

  • Проявява се раздразнителност;

  • Чувствате се объркани, халюцинирате;

  • Дишането се забавя;

  • Сърдечният ритъм се забавя.


Статистиката сочи, че през зимата броят на инфарктите и инсултите се увеличава значително. По-възрастните, при които тялото по-трудно поддържа нормална температура, трябва много да внимават. Дори при първата болка в гърдите, потърсете лекар. Добре е да знаете, че не само ниските температури, но силният вятър и снеговалежът водят до измръзване и проблеми със сърдечно-съдовата система. Ако навън е -1.1 °С, но има вятър, това означава, че тялото ви ще реагира както, ако температурата е -9.4 °С. Експертите съветват да се обличате топло с няколко пласта дрехи. Не разчитайте само на дебелото си палто. Слоевете плат задържат въздух и образуват защитна изолация. Доказано е още, че най-много топлина се губи през главата. Ето защо не забравяйте шапката си у дома. Добре е тя да покрива ушите и да стига до врата. Използвайте дебели ръкавици и чорапи. Обувките ви трябва да са леко широки и да не притискат пръстите. Консумацията на алкохол не е препоръчителна. Чаша вино дава усещане за топлина, защото за кратко кръвоносните съдове се разширяват. Този ефект обаче бързо отминава. За хората със сърдечни проблеми, лекарите дават допълнителни съвети:

  • Не пренатоварвайте сърцето. Правете чести, кратки почивки и обърнете специално внимание как се чувствате;

  • Ако сте навън, за да почистите снега или колата си от преспите, не яжте преди това. Храната може допълнително да натовари сърцето ви. Същото се отнася и до консумацията на алкохол;

  • Използвайте по-малка лопата, когато почиствате. Вдигането на голямата лопата, пълна със сняг може да доведе до внезапно повишаване на кръвното налягане;

  • Ако имате сърдечни проблеми, по-добре избягвайте да чистите пред входа;

  • И не на последно място, научете повече за признаците на сърдечната атака и внимателно се наблюдавайте тялото си. Ако забележите дори и най-малките сигнали, веднага звъннете на 112.


 

За здраво сърце Ревита Ви препоръчва

Витамин С и шипка, 500 mg

Канела, 400mg

Алфа-липоева киселина, 360 mg;

Хром, 200 mcg;

GTF Хром, 200 mcg

Джинджифил (корен), 550 mg

Чесън (луковица), 580 mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Гарлицин, 350 mg

Гарлицин HC, 400 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1000 mg

Ситринол, 150 mg

Ситринол и фитостероли, 255 мg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.