×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


За първи път от 13 години насам Федералната агенция по храните и лекарствата на САЩ (FDA) е одобрила препарат за снижаване на телесната маса - Белвик/Belviq (МНН - лоркасерин/lorcaserin), разработен от фармацевтичната компания Arena Pharmaceuticals. Новият продукт ще се появи масово на пазара през 2013 г. Той ще се предписва на пациенти с затлъстяване или наднормено тегло, съпроводени от други здравни проблеми, например хипертония. Това е повторна заявка на компанията, тъй като през 2010 г. FDA отказа регистрацията на Белвик заради някои странични ефекти при клинични изпитания върху животни. След като компанията Arena е предоставила допълнителна информация, доказваща незначителен риск за хората от такива ефекти, е било взето положително решение за допускането за употреба на Белвик.

Принципът на действие на препарата се основана на активизацията на серотониновите рецептори в главния мозък, което способства за по-бързо засищане дори при неголямо количество храна. Препаратът блокира чувството на глад и това позволява на пациента да  свали до 5% от телесната си маса. Резултатът е сравнително скромен, но експертите от FDA отбелязват, че Белвик, за разлика от други подобни препарати, не предизвиква сериозни странични ефекти. Американският лекарствен регулатор има извънредно строги изисквани към такива препарати. Затова още през 1997 г. от пазара бяха изтеглени редица препарати на основата на фленфлурамина и фентермина, които провокираха поражения на сърдечните клапи.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.