×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Тайната на дълголетиетоЕдва ли има човек, който не иска да празнува 100-ия си рожден ден. Всеки мечтае за дълголетие и щастлив живот. Каква е тайната? – добра храна, много спорт, без стрес. Трудно е да се каже. Хората, които живеят до 95 и повече години не са по-добродетелни от тези, чиито живот свършва на 60. Тяхната диета, начин на живот и навици не се различават по нищо от останалите. Това твърдят учени от департамента по медицина към Университета Йешива в Ню Йорк (САЩ). Според тях тайната е в гена на дълголетието. Той е много по-важен от диетата, спорта или начина на живот. „Няма значение как живеете, важно е само какви гени носите”, казва проф. Нир Барзилай, ръководител на проучването. Той и неговите колеги интервюирали 477 души на възраст над 95 години (75% от тях били жени). Изследователите тествали и кръвта на доброволците. Възрастните хора трябвало подробно да разкажат за начина си на живот, както и за навиците си – дали и колко употребяват алкохол, пушат ли, спортуват ли, какви храни предпочитат, колко плодове и зеленчуци ядат. Подробно били записани и физическите им данни – тегло, ръст, индекс на телесна маса и т.н. За сравнение като контролна група учените използвали данните на 3200 души, които били изследвани в периода 1971 и 1975 г. и не доживели 90 години.
Оказало се, че столетниците не се придържат към здравословния начин на живот. Едва 27% от тях спазвали нискокалорична диета, 24% пиели алкохол всеки ден и 43% спортували. За сравнение 34% от „нормалните” хора се хранели здравословно, само 22% консумирали спиртни напитки и много голям процент – 57 на сто спортували редовно.
"При предишни проучвания открихме, че съществува т.нар. „ген на дълголетието”. Той води до значително повишение на нивото на HDL или "добрия холестерол", каза проф. Барзилай. "В това изследване установихме, че всички столетници притежават този ген. Освен това в сравнение с останалите хора, дълголетниците са по-слаби. Само 9.6% от тях са с наднормено тегло в сравнение с16.2% от другата група", допълва специалистът.
"Въпреки че проучването показва, че столетниците могат да бъдат с наднормено тегло, да пушат и да не спортуват, този начин на живот не е добър избор за повечето от нас, които нямат фамилна анамнеза на дълголетието", обяснява експертът. "Важно е да се храним здравословно, да избягваме лошите навици и да се упражняваме, защото тези дейности са доказали ползите за здравето ни.”

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1 g

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.