×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Куркумин

 

 

Куркумата е подправка, широко използвана в индийската кухня. Тя произхожда от многогодишно растение от семейството на джинджифила и се среща в субтропичните райони на Азия. Тя намира широко приложение в природната медицина с многобройните си ползи за здравето. Използвала се е в Древен Китай, в Япония също се използва от векове. В Индия се произвежда и консумира най-голямото количество куркума в света. Там тя се използва не само като подправка и оцветител, но намира широко приложение и като лечебно средство в лечебната система Аюрведа, която съществува от 5 хиляди години.

 

Куркуминът е най-важната съставка в куркумата. Той е полифенол, отговорен за антиоксидантното и противовъзпалителното й действие. Подобрява здравето на черния дроб и предпазва кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи. Изследванията върху куркумина по света се фокусират основно върху въздействието му в тялото и медицинските ползи от него. Разглежда се неговата потенциална ефективност при болести като атеросклероза, рак, болест на Алцхаймер, сърдечно-съдови заболявания и депресия. Не случайно, че той привлича вниманието на учените по цял свят.

 

Куркуминът е относително неразтворим във вода. При орален прием по-голямата част от него се изхвърля, без да се абсорбира в тънките черва. Ето защо много от хранителните добавки, източник на екстракт от куркума имат много слаба абсорбция и също толкова незначително действие. Но сега канадската компания Natural Factors предлага продукт, източник на куркумин в изключително бионалична и 100% усвоима форма! Теракурмин съдържа възможно най-съвременната иновативна формула на куркумин, която се получава при фино гранулиране и хомогенизиране, и съществува като субмикронни частици, които се стабилизират при разпръскване във вода. Ето някои от безспорните предимства на Теракурмин пред обикновените добавки с куркумин:

 

Патентованият екстракт Теракурмин показва значителни ползи за здравето:

Много болести са причинени от хронично възпаление – то е в основата на много физиологични и патологични процеси. Знае се много за краткотрайното възпаление, но много малко ни е известно за причините и последствията от хроничното възпаление. Клиничните изследвания доказват противовъзпалителното действие на куркумина. При изследване на неговия потенциал като лечебно средство, той показва не само противовъзпалителни, но и антиоксидантни, антивирусни, антибактериални, противогъбични и противоракови свойства.

 

Ето няколко примера за ползите за здравето от приема на Теракурмин, доказани чрез клинични изследвания:

 

-Детоксикация/алкохолен метаболизъм. Ацеталдехидът е алкохолен метаболит отговорен за махмурлука, който е свързан с няколко болести. При клинично изследване на 7 здрави доброволци било дадено еднакво количество алкохол (0.05мл етанол/кг тегло). След 30 минути нивата на ацеталдехид в кръвта се понижили с 25% при хората, приели 30 мг Теракурмин веднага след алкохола.

 

-Детоксикация/функция на черен дроб. При друго изследване бил назначен орален прием на теракурмин при здрави доброволци като някои от тях имали високи чернодробни маркери. Всички те приемали по 180 мг Теракурмин дневно в продължение на 1 месец. В края на изследването завишените чернодробни маркери били значителни понижени.

 

-Здраве на кожата, подмладяване. Куркуминът има антиоксидантно и противовъзпалително действие, и предпазва кожата от ултравиолетовите лъчи. Изследванията показват, че оралният прием на Теракурмин може да подобри влажността на кожата (60 мг дневно) и да намали старческите петна (180 мг дневно).

 

-Възстановяване от мускулната умора. Според проведено клинично изследване приемът на 150 мг куркумин преди и след тренировка помага за сравнително бързото възстановяване на мускулната сила. Креатин киназата – мускулен маркер за увреждане на фибрите – била с намалени стойности при групата, приемала теракурмин

 

-Сърдечно-съдови заболявания. Двойно-сляпо клинично изследване на 68 пациенти показва, че Теракурмин има положителен ефект върху диастолната функция при пациенти с високо кръвно налягане с хипертрофия на лявата камера. Групата, която приемала по 60мг куркумин дневно в продължение на 24 седмици имала 12.7% спад в нивата на скованост на лявата камера в сравнение с групата приемала плацебо.

 

-Артериална скованост. Проведени са множество двойно-слепи клинични изследвания за въздействието на теракурмина за артериалното здраве при жени в менопауза. Комбинацията от прием на теракурмин (150мг дневно) и упражнения в продължение на 8 седмици води до значително подобряване на артериалното функциониране

 

-Рак. При едно изследване 16 пациенти с рак на панкреаса или жлъчката приемали 200 мг или 400 мг куркумин заедно с химиотерапията. 21% от пациентите приемали теракурмин оцеляли поне още една година и имали подобрено качество на живот базирано на показатели като умора, функционални способности, диария, апетит.

 

-Остеоартрит на коляното. При двойно-сляпо, плацебо-контролирано, рандомизирано изследване с продължителност 8 седмици 50 пациенти с остеоартрит на коляното на възраст над 40 години приемали 180 мг куркумин дневно. Резултатите показали, че при тях имало значително намаляване на болките в колената в сравнение с плацебо групата. Освен това хората, приемали теракурмин, успели да намалят зависимостта си от нестероидни противо-възпалителни средства

 

-Окислителен стрес. При двойно-сляпо, плацебо-контролирано, кръстосано изследване добавките с теракурмин в дози от 90мг 2 часа преди физическо натоварване/тренировка и веднага след това значително увеличават серумната концентрация на биологичния антиоксидантен потенциал и редуцирания глутатион.

 

Като хранителна добавка теракурминът се предлага под формата на капсули, таблетки, гранули и прахчета. Благодарение на високата си разтворимост и устойчивост на топлинна обработка, теракурминът може да бъде включен в много хранителни формули и напитки, дъвчащи и желирани бонбони и в протеинови напитки. Теракурминът е устойчив на светлина и може да се съхранява в прозрачни опаковки.

 

Екстрактът от куркума Теракурмин е патентован от японската компания Theravalues Corporation. Вижте продукта на канадската компания Natural Factors, в който се съдържа патентованият екстракт от куркума тук:



 

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.