×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Последици от излагането на слънчева светлина

Слънчев тен

Бронзовият тен несъмнено придава на нашата кожа по-красив и екзотичен вид. Но приятният слънчев загар, който ни помага да се чувстваме по-привлекателни и красиви, често носи сериозни рискове за здравословното ни състояние. Излагането на слънчевите UV лъчи ускорява процеса на стареене и повишава риска от развитие на рак на кожата. За да предпазите кожата си от слънчеви увреждания, когато сте навън, използвайте слънцезащитни продукти с фактор 15 или по-висок. Ако кожата ви е светла или податлива към изгаряне, използвайте продукти с фактор не по-нисък от 30.

Слънчево изгаряне (първа степен)

Слънчевото изгаряне е увреждане на кожата, причинено от ултравиолетовите лъчи на слънцето. Повечето изгаряния причиняват зачервяване на кожата, парене и болка. Изгарянето първа степен засяга само външния слой на кожата. То обикновено се проявява няколко часа след излагането на слънце и отшумява за няколко дни. Студените компреси, аспиринът, ибопруфенът, хидрокортизонът и овлажняващите кремове могат да намалят болката и дискомфорта, причинени от слънчево изгаряне.

Слънчево изгаряне (втора степен)

Изгарянето втора степен засяга нервните окончания и по-дълбоките слоеве на кожата. То обикновено е по-болезнено и отшумява по-бавно. Характеризира се със зачервяване на кожата и образуване на мехури, които не трябва да се пукат. Пукането на мехурите може да доведе до инфекции.

Бръчки

Освен изгаряния, слънчевите лъчи могат да причинят преждевременни бръчки и стареене на кожата. Над 80% от признаците на старостта, които се наблюдават при хора в напреднала възраст са резултат от излагане на слънчева светлина, когато са били на възраст под 18 години. Причината за това е, че ултравиолетовите лъчи на слънцето увреждат еластиновите фибри, поддържащи структурата на кожата, в резултат на което тя губи своята еластичност и увисва.

Лунички

Луничките са малки пигментни петънца, които обикновено се появяват в зоните, излагани на слънце. Те са по-забележими през пролетта и лятото и се срещат често при руси и червенокоси хора със светла кожа. Сами по себе си, луничките не носят риск за здравето, но някои видове рак, в ранния си етап се проявяват под формата на лунички. Ако забележите промяна в размера, формата или цвета на луничките, консултирайте се с лекар.

Мелазма (маска на бременността)

Мелазмата (позната още като хлоразма) е кожно заболяване, съпроводено от кафяви петна по бузите, носа, челото и брадичката. Въпреки, че често се нарича „маска на бременността", тя може да се появи и при мъжете. Слънчевата светлина влошава симптомите на заболяването, затова на хора, страдащи от мелазма се препоръчва употребата на слънцезащитни продукти, всеки път когато излизат навън.

Старчески петна

Въпреки, че количеството на досадните кафяви и сиви образувания по кожата, наречени старчески петна се увеличава с възрастта, причината за появата им не е стареенето. Старческите петна са резултат от излагането на слънчева светлина и поради тази причина се появяват най-често на лицето, ръцете и деколтето. Ефективни методи за третиране на старчески петна са избелващите кремове и химическият пилинг.

Актинична (соларна) кератоза

Актиничната кератоза е заболяване, характеризиращо се с прекомерно вроговяване на епидермиса и образуване на люспести червени и кафяви петна по кожата. Петната обикновено се появяват на лицето, деколтето и ръцете, но могат да се видят и в други части на тялото. Русите и червенокосите хора със светли очи и кожа са изложени на по-висок риск от развитие на заболяването. За да се избегнат усложненията (едно, от които сквамозноклетъчният карцином) актиничната кератоза трябва да бъде лекувана в ранен стадий.

Болест на Боуен

Болестта на Боуен е вид рак на кожата, който се разпространява по нейната повърхност. Той причинява люспести, червени петна с издути корички. Както и при актиничната кератоза, сред усложненията на болестта на Боуен е сквамозноклетъчният карцином.

Актиничен хейлит (възпаление на устните)

Актиничният хейлит е предраково състояние, при което се появяват люспести образувания на долната устна. За актиничния хейлит са характерни сухите и напукани устни. По-редки симптоми са подуване и размити граници между устните и кожата. Ако не се лекува навреме, актиничният хейлит може да се усложни в сквамозноклетъчен карцином.

Сквамозноклетъчен карцином (люспест клетъчен карцином)

Сквамозноклетъчният карцином е немеланомен рак на кожата, който се характеризира с червени, кървящи израстъци и рани. Обикновено те се образуват на носа, челото, ушите, долната устна и ръцете, но могат да се появят и в други части на тялото, които са били излагани на слънчева светлина. Открито в ранен етап, заболяването е лечимо.

Базалноклетъчен карцином

Базалноклетъчният карцином е най-разпространеният вид рак на кожата. Най-често базалноклетъчен карцином се развива от хора в напреднала възраст и светла кожа. Симптомите включват перлени, овални и издути образувания на ушите, деколтето и лицето, както и кафяви петна по гърба и гърдите. Този вид рак се разпространява бавно и е сравнително лесен за лечение.

Меланома

Меланомата е най-опасният вид рак на кожата, който често завършва летално. Симптомите на меланомата включват промяна на бенките и родилните петна. Ако забележите кървене, сърбеж, или промяна на цвета, размера и формата на бенките се консултирайте с лекар. Меланомата е лечима, ако се открие в ранен стадий.

Катаракта

Катарактата е потъмняване на лещата на окото (перде), което блокира постъпването на светлината към ретината. Симптомите на катарактата включват замъглено и неясно зрение, чувствителност към светлината и двойно виждане. Носенето на  шапка с козирка и тъмни очила при слънчево време, може да предотврати появата на катаракта.

Ревита препоръчва преди излагане на слънце да се намажете с Кокосово масло, 474 ml.

Коментари (6)

    • denica kaimakanova
    • 2011-03-16 15:10:36
    zdraveite,az imam edno petno na dekolteto,silno 4erveno s qsno izrazeni o4ertaniq i leko kato laskavo otgore.Tova petno go imam na malko ot 6 godini do sega vse ne mu obrashath vnimanie no naposledak zapo4ba da ne boli kogato go dokasvam,sa6to taka i me sarbi.Vazmojno li e da ne e bzokletachen karcinom,a da bade natrupvane na mastna takan primerno.Bihte li mi dali savet kakvo da narvq i nqkakvo mnenie po tozi vapros.
    • Maria
    • 2011-03-16 15:25:15
    Здравейте Деница, Съвсем възможно е да е безобидно и неопасно като подкожна мастна тъкан. Знаете, че такива се образуват често и в гърдите, без това задължително да е нещо раково и опасно. Съветът ми е да се консултирате с дерматолог, за да може да определи със сигурност. Нашият екип не е достатъчно компетентен и не искам да ви подведа. Поздрави, Мария Радоева Ревита ООД www.revita.bg
    • Ivailo Stoichev
    • 2011-09-11 22:20:38
    Zdraveite, pri men se poly4i mako detinsko,nodohme namore za 2 dni i bykvalno ne sam izlizal ot vodata,i ne sam se mazal s nikakvi mazila za za6tita ot slanceto.I posle po4naha da stavat edni mehyri,edin herpes,koito mina 4ak sled 3 sedmici,a mehyrite postepenno.Hodih na lekar i mi izpisaha edin sprei ""Pantenol"" i krem ""Dermazin"", i malko se poopraviha rabotite.A sega imam edni petanca,malki kato lyni4ki po garba,i malko me dosarbqvat ot vreme na vreme. Ako moje posavetvaite me ne6to da premahna toq diskomfort. Blagodarq vi predvaritelno,i dogodina ..... edna damadjana maslo i togava na more....)))
    • Ревита
    • 2011-09-23 14:59:47
    Здравейте, Ивайло, След увреждане на кожата и е необходим един период от време за пълно възстановяване, който е различно дълъг в зависимост от възрастта и индивидуалните особености. С времето симптомите ще изчезнат напълно, ако все още не са, но за да ги облекчиш и стимулираш регенерацията, би могъл да приемаш вътрешно някой от комбинираните препарати за кожа, например Плодов антиоксидант, а също и Алое Вера гел за локално приложение. д-р Аелита Петрова лекар биохимик, рейки мастер
    • Mariqn
    • 2012-07-30 22:47:44
    Zdraveite imam nowa benka i otstrani e zachervena bqh na plaj 1 den i sega e leko zachervena malka e trqbwa li da imam povodi za pritesnenie ???
    • д-р Аелита Петрова
    • 2012-07-31 10:39:22
    Здравейте, освен големината, от значение е цветът, формата и други показатели, които може да оцени само дерматолог, който да ВИДИ на място. Консултирайте се, добрите специалисти са в поликлиниките към университетските болници. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.