×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Храната като лекарство при простуда и грипВетрове, дъжд и студ вече прииждат, а заедно с тях се увеличава и рискът от настинки и грип. Ако ниските температури причинят дискомфорт и на вас, преди да посегнете към аптечката с лекарства, замиселете се за ползите, които добрата храна може да донесе на здравето ви.

Ето няколко чудесни предложения за това какво да консумирате ако студът ви разболее:

  • Лимонов сок – успокоява болките в гърлото, прочиства кръвта, разхлабва лигавицата. За най-добри резултати смесете сока от 1/2 лимон и 1 ч.л. кленов сироп в чаша топла вода. Така получената смес пийте поне по веднъж дневно. Положителните резултати няма да закъснеят!

  • Пилешка супа – още от XII в. насам, пилешката супа се използва и като средство за лечение на настинки и грип. Към момента, учени и специалисти категорично потвърждават нейните качества.

  • Горчица – намалва втрисането, изкарва токсините извън тялото и подобрява състоянието на лигавицата на белите дробове.

  • Джинджифил – притежава свойството да убива микробите, действа противовирусно и подобрява храносмилателните функции. За най-добър резултат препоръчваме да сварите 2 с.л. настърган джинджифил в около 400 мл вода, в продължение на 15 мин. и изпийте така получената смес. Това домашно лекарство може да се използва за неограничено време.

  • Чесън – доброто старо средство за превенция и лечение на настинки и грип. Притежава и противогъбични свойства. Съвсем скоро, учени от Англия доказват, че консумацията на чесън може да ускори възстановяването при настинки и грип и да възстанови съпротивителните сили на организма.

  • Мента – ако имате температура, втриса ви, чувствате се отпаднали и въобще сте се „наредили” с всички симптоми на грипа или настинката, изпийте чаша ментов чай преди лягане, след което бързо отидете в леглото и се завийте добре. Чаят ще предизвика обилно изпотяване, благодарение на което простудата бързо ще си отиде от тялото ви.

  • Рициново масло – масаж с рициново масло в областта на гърдите би подействал чудесно на бронхите и белите дробове. Същото важи и за настойката от рициново масло, поставена върху гърдите.

  • Портокали и други плодове – изследванията показват, че витамин С, намерен в портокаловия сок значително съкращава продължителността на грипа. Скорошно проучване показа, че 1000 мг витамин С на всеки шест часа може ефективно да облекчи или да предотврати симптомите на настинка и грип.

  • Кисело мляко – възстановява чревната флора.

  • Черен бъз – Черният бъз от векове се използва срещу настинки, грип, проблеми с дихателната система, както и за подсилване на имунитета. Съвременните изследвания показват, че приемът черен бъз също така ускорява времето, необходимо за възстановяване при настинки и грип.

  • Мед – както знаем, той притежава уникални лечебни свойства. Облекчава кашлицата и подобрява имунната защита. Един от най-ефективните сиропи за кашлица е сокът от 1 лимон с ч.л. мед!

  • Кимион и джинджифил – смесете 1 ч.л. семена от кимион и малко пресен джинджифил в около 200 мл вряща вода. Чудесно домашно средство!

  • Сол – отлично средство за гаргара и срещу болки в гърлото. Смесете с хладка към топла вода и прибавете малко куркума за да подсилите противовъзпалителния ефект.

  • Киви – изключително полезно про инфекции на горните дихателни пътища. Има богато съдържание на витамин С.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.