×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Агорафобията представлява вид поведенческо отклонение свързано със страх. Може да се страхувате да бъдете на места, от които е трудно да си тръгнете бързо или където може да се паникьосате. По тази причина избягвате такива места. Хората, страдащи от агорафобия не се чувстват в безопасност на публични места, особено при наличието на много хора. Такива са асансьорите, спортните събития, опашките от чакащи хора, градският транспорт, големите магазини, самолетите. При някои хора страховете са толкова силни, че те почти не излизат от домовете си - единственото място, на което се чувстват в безопасност.

Симптомите на агорафобията са следните: страх от оставане сам, страх от места с много хора, страх от загуба на контрол на публични места, нежелание за излизане от дома за продължителни периоди, чувство на безпомощност, прекомерна зависимост от другите. Възможна е и появата на замайване, затруднено дишане, прекомерно изпотяване, ускорен пулс, топли вълни, гадене, диария, болки в гърдите, затруднено преглъщане.

Агорафобията може сериозно да ограничи способността ви да общувате, работите, посещавате важни събития, дори и да се справяте с ежедневни дейности.

Агорафобията обикновено започва през юношеските години, но може да се появи и по-късно. Само в Съединените Щати между 1% и 5% от населението страда от тази фобия. Тя засяга по-често жените, отколкото мъжете. Рисковите фактори са свързани със страхови неврози, сексуален или физически тормоз в ранно детство, склонност към нервност и раздразнителност, смущения в резултат от злоупотребата с алкохол или наркотици.

Подобно на много други нервни разстройства, лечението на агорафобията е свързано с комбинацията от лекарства и психотерапия. Обикновено се използват антидепресанти и антистресови лекарства. Определени билкови хранителни добавки също могат да помогнат - като например кава-кава.

Ако страдате от агорафобия, може да предприемете и някои стъпки, за да подпомогнете сами лечението си. Научете техники за успокояване, избягвайте употребата на алкохол и наркотици, почивайте си пълноценно, хранете се здравословно, правете физически упражнения всеки ден.

Коментари (3)

    • Стеф
    • 2021-01-12 20:47:22
    Страдам от паник атаки от открито пространство! Това е мъчително и почти съм като инвалид,трябва да има човек с мен,за да се чувствам спокойна,а това е,просто ангажиращо,да имам ''придружител"! А,толкова обичах да се разхождам,да бъда с приятелите си,аз съм контактен човек,но това чувство се появи от силна положителна емоция!Минах през толкова антидепресанти и успокоителни,но уви....Подобрение...няма! Винаги има човек с мен,или съпругът ми,или приятели....!Последно,което пия е Ксетанонор 20 и Клонарекс от 5,сутрин половин и вечер половин,но вече го пия 7 месеца,и никакъв резултат никакъв! Ако има лекар,или хора,които страдат като мен,нека ми пишат! Благодаря Ви! Търся помощ!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2021-01-14 09:55:11
    Здравейте, Както знаете, при лечението на психичните разстройства на личността, медикаментите не са най-важното. По-съществено е разбирането на проблема и съзнателно прилагане на методи и средства, които доказано имат добър ефект в лечебния процес – психотерапия, аюрведа и йога, рейки. За съжаление, не мога да ви помогна с нищо по-конкретно. 1. Д-р Антоанета Заркова, Вътрешни болести и Аюрведа Аюрведичен център, София http://ayurveda.lotusguides.net/index.php?p=home Мобилен телефон: 0879104921 E-mail: azarkovabg@gmail.com 2. Д-р Димитър Пашкулев, Фитотерапия, Източна медицина и др. www.dpashkulev.info Мобилен телефон: 0888 214483; Служебен телефон: 02/ 871 50 47 E-mail: dpashkulev@yahoo.com 3. https://superdoc.bg/spetsialnost/psihoterapevt
    • Стеф
    • 2021-02-20 17:37:23
    Благодаря Ви,но аз съм от провинцията и през лятото ще се свържа с Вас!

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.