×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Знаете ли, че всеки скелет е „сглобен” от над 206 кости? И всички тези кости са свързани с различни видове съединения, т. нар. стави – коленни стави, бедрени стави, стави на пръстите и ръцете и много други. Там, където се свързат 2 кости, има еластичен и защитен слой (хрущял), който помага за лесното и безболезнено сгъване в ставите. Освен хрущял, там се намира и сивиалната обвивка, която отделя течност (някои я наричат смазка), която също съдейства за движението. Когато хрущялът или синовиалната обвивка се възпалят, се развива остеопороза или ревматоиден артрит.

При остеопорозата е възможно хрущялът да е толкова разрушен, че костите започват да се трият една в друга. В повечето случаи остеопорозата се развива бавно, с течение на времето, като естествен процес на износване на ставите. Много хора с напредване на възрастта се оплакват от заболяването и има различни степени на износване на ставите.

Вярва се, че ако сте на възраст над 50 години, със сигурност имате поне една става, засегната от остеопороза. В САЩ болестта е разпространена както при мъже, така и при жени – общо около 16 млн. души.

Как да се предпазим от появата на артрит ?

Понеже за атритът няма единствен лек, някои лекари дават своите предложения за намаляване на риска от развитие на болестта. Според тях е хубаво да се тренира редовно – всички физически упражнения без резки отскоци и тласъци. Движението запазва гъвкавостта на костите и ставите, а развитите мускули защитават ставите от износване.

Емил Паскарели, професор по клинична медицина в Пресвитарианския медицински център в Ню Йорк, препоръчва следното:

Опитайте да изпънете тялото си бавно около 20 секунди, след което си починете и го направете отново още 3-4 пъти. Упражнението е просто и лесно за всеки. Можете да го практикувате всяка сутрин преди ходене или бягане.”

Може да помолите вашия лекар да ви даде съвет за специалните групи упражнения ,  които са подходящи за вас. Специалистите препоръчват:

  • Разходка поне 3-4 пъти седмично (бягането обаче не се препоръчва за хора с повредени стави, понеже натоварването е по-голямо и може само да влоши състоянието).

  • Трябва да се внимава с наднорменото тегло.


Излишното тегло създава допълнително натоварване върху коленете. Всеки 4,5 кг наднормено тегло увеличава натоварването в ставите с 4,3 кг на квадратен сантиметър. Именно това натоварване разрушава хрущялната тъкан и води до артроза.

Изследвания от САЩ сочат, че при жени, свалили над 5 кг за 10 години, е намалял рискът от остеопороза на коленете с 50%.

Основна профилактична мярка при остеопороза е отслабването“, категоричен е д-р Джеймс Фокс, автор на книгата “Спаси своите колена“.

Превенция и лечение

Витамин С е много важен при застрашените от артрит. Изследване от 640 души (включени както здрави, така и заболели от остеопороза) в Бостънския университет показва, че при хората, които са приемали големи дози витамин С, заболяването се развивало 3 пъти по-бавно в сравнение с тези, които са приемали по 120 mg витамин С. През следващите 8 години болните от остеопороза, които са приемали големи дози витамин С, са запазили в по-голяма степен хрущялната си тъкан. Витамин С, както и другите антиоксиданти, забавят процеса на стареене на тъканите, които в противен случай, под въздействието на свободните радикали, този процес се ускорява.

Рибата и рибеното масло също са мощна защита срещу артрит. Морската риба особено помага на хрушялите, понеже е богата на Омега-3 мастни киселини, които влияят благоприятно върху хрущялната тъкан. Съществуват и редица хранителни добавки като рибено масло, масло от крил и др., които до голяма степен служат за превенция и лечение на артрита и на сродните му заболявания.

Хранителни добавки са нежни, ефективна и естествена алтернатива за облекчаване на болките в ставите. Учените са установили, че добавките могат да спрат дегенерацията на ставите, като същевременно подпомага лечението и подобрява гъвкавостта. ТЕ са установили редица хранителни вещества, които намаляват възпалението, възстановяват хрущяла и смазват ставите. В същото време оказват дългосрочен положителен ефект върху целия организъм.

Остеомуув на канадската марка Natural Factors е доказано ефикасна формула, която осигурява ключовите хранителни вещества глюкозамин, хондроитин и МСМ. Съдържа InflamRelief™ комплекс – патентована смес от седем плодови концентрата с мощно синергично антиоксидантно действие. Остеомуув също така включва стандартизирани екстракти от босвелия и куркума, известни с противовъзпалителното си действие.

Формулата Остеомуув – най-богата на хранителни елементи формула за артрит и болки в ставите, осигурява всички хранителни вещества, от които организмът се нуждае, за да подпомогне и защити съединителната тъкан, сухожилията, връзките и хрущялите.

Ползи от употребата на Остеомуув:

  • Намалява хроничното и остро възпаление

  • Облекчава болките в ставите

  • Ускорява възстановяването на ставите и съединителната тъкан

  • Подобрява гъвкавостта

  • Намалява риска от появата възпаление, а в слечай на вече регистрирано такова, намалява неговата тежест.

  • Елиминира вредата от свободните радикали в клетките на ставите


Подобрява хидратацията и потока и усвояването на хранителните вещества в ставния хрущял

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.