Search
Филтрирай по...

Атомен йод

Атомен йодАтомният йод бързо се абсорбира от организма и е лесен за консумация. Използването на йод се свързва с множество ползи за здравето. Поради антисептичните си свойства, йодът се използва ефективно за пречистване на питейната вода. Традиционно важността на йода за биологичните функции на организма се ограничава до ролята му за здравето на щитовидната жлеза, особено за синтеза на Т3 и Т4 хормоните и регулацията на метаболизма. След като разбирането за това хранително вещество се промени, е ясно, че йодът е важен за цялостното здраве. Добавките с йод може да са необходими при съвременния начин на хранене, който води до понижени нива на йод. Атомният йод помага за набавяне на оптималните нива йод, необходими за доброто здраве. Той се абсорбира и използва по-ефективно от другите форми на йод.

Ползи за здравето от атомния йод 2%

Атомният йод се намира в заредено атомно състояние подобно на йода, който се произвежда от щитовидната жлеза. Той подпомага метаболизма, функциите на щитовидната жлеза, подсигурява дейността на имунната система. Тъй като йодът подпомага функциите на щитовидната жлеза, приемът на достатъчно йод осигурява набавянето на енергия за метаболитните процеси.

Атомният йод помага на приемащите го да достигнат по-бързо оптималните нива на йод. Хората с йодна недостатъчност често усещат прилив на енергия при приема на йодни добавки.

Атомният йод може да се използва за пречистване на водата поради естествените му антисептични свойства.

Ревита Ви препоръчва:

Мореплаватели/ мултивитамини и йод (тропик), 480 mg

Хлорела (микроводорасли), 410 mg

Келп (кафяви водорасли), 660 mg

Кафяви водорасли (фукус), 580 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top