×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


За енергия и тонус!

По-известният като витамин B1 тиамин е водоразтворим витамин, който е от основно значение за хората. Най-напред е бил използван за лечението на някои заболявания на централната нервна система, засягащи лица, консумиращи предимно ориз в Китай (например болестта бери-бери), а в последствие започва да се прилага и при редица други терапии, целящи цялостното укрепване на здравето. Витамин В1 играе важна роля като коензим в метаболизма на въглехидратите, протеините и при синтеза на нуклеиновите киселини. Има отношение и към дейността на нервната и нервно-мускулната система: при недостиг на тиамин в организма се нарушава провеждането на нервните импулси в централната нервна система и оттам – способността за запаметяване. Недостигът на витамин В1 се отнася към т.нар. болести на цивилизацията. Основните причини за нея се явяват, от една страна, нарастващото потребление на тестени изделия от бяло брашно 1-во качество, и на захарни изделия, които са бедни на тиамин.

С оглед на факта, че основната роля на витамин В1 е да способства усвояването на енергията от въглехидратите, равнището на физическа натовареност оказва правопропорционално влияние върху нуждата на организма от този витамин. Денонощната потребност от тиамин при възрастните съставя 0,6 мг на 1000 ккал, или 1,5 до 2,5 мг/денонощие в зависимост от енергозагубите. Установено е значително повишаване на необходимостта от витамин В1 при спортистите, както и при професиите, свързани с голяма физическа натовареност. Не на последно място съществена роля играе и нервно-психическото напрежение. Ако пушите, пиете или ядете много захар, имате повишена нужда от витамин В1.

Витамин В1 спомага за осигуряването на енергия за тялото посредством превръщането на кръвната захар в енергия. С други думи дефицитът на тиамин може да направи така, че въглехидратите да не се превърнат в източник на енергия, а в източник на мазнина. Витамин В1 подпомага растежа, поддържа нормалното функциониране на нервната система, мускулите и сърцето, подобрява умственото състояние и е полезен за преодоляването на морската болест и неразположението при пътуване по въздух. Тиаминът облекчава следоперативните болки в стоматологията и стимулира лечението на херпес зостер. Заедно с други хранителни вещества, витамин В1 може да предотврати развитието на катаракта. Също така, хора с болест на Алцхаймер са се възползвали от допълването на дневната доза от 100 мг на ден на витамин В1 дериват, макар че все още няма достатъчно проучвания в подкрепа на това твърдение.

Тъй като витамин В1 работи съвместно с другите членове на В-комплекса, обикновено се препоръчва приемът му да се осъществява под формата на мултивитаминна добавка, която включва всички витамини от В-групата, освен ако не е определен конкретно В1 дефицит за лечение.

От хранителните продукти най-богати на витамин В1 са хляб и хлебни изделия от типово брашно или витаминизирано брашно, гречка, овес, зърнени и бобови растения; черен дроб и не тлъсто свинско месо. Богати на тиамин са бирените дрожди и пшеничните зародиши.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамини, 1 g

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.