Search
Филтрирай по...

Германий


Германият (Ge) е микроелемент, отговорен за поддържането на редица жизнено важни физиологични процеси и за младостта на клетките. Той подобрява протичането на окислителните процеси в клетките, тъй като подобно на хемоглобина подпомага обогатяването на тъканите с кислород. Германият активно съдейства за нормализирането на еластичността и тонуса на кръвоносните съдове, увеличава скоростта на кръвния поток и спомага за изхвърлянето на токсини и отрови извън тялото. Този микроелемент е и от съществено значение за дейността на имунната система като способства производството на имунните клетки, които атакуват вирусите и туморните образувания в организма.

Към настоящия момент няма категорични данни за клинични състояния, възникващи при недостиг на германий, за сметка на което терапевтичните му свойства са доказани в редица изследвания. Установено е, че различните съединения на германия имат болкоуспокояващо действие, намаляват налягането в артериите и вътрешните органи, предотвратяват анемия и стимулират имунитета. Германият подобрява функционалното състояние на централната нервна система, повишава работоспособността и ускорява възстановяването след тежки физически натоварвания.

Минимални количества германий могат да се открият почти във всички храни както от животински, така и от растителен произход. Особено богати на този елемент са чесън, лук, броколи, целина, доматен сок, кисело зеле и мляко.

Ревита Ви препоръчва:

Ge 132 Active, 100 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top