Дииндолил метанДииндолил метанът се образува от естественото разграждане на глюкобрасицина, който се среща в зеленчуците от семейство Кръстоцветни, каквито са броколите и карфиола.

За да се оползотворят полезните съставки при приема на зеленчуци от семейство Кръстоцветни, те трябва да се консумират сурови. Готвенето разрушава мирозиназата, ензим, който се съдържа в самите зеленчуци и отговаря за превръщането на глюкобрасицина в дииндолил метан.

Благодарение на антиоксидантното си и подобряващо здравето действие, дииндолил метанът се изследва активно в множество лаборатории по света.

Ползи за здравето от дииндолил метана

Дииндолил метанът е мощен антиоксидант, който предпазва клетките от увреждане от свободните радикали в тялото. Той подсигурява доброто здраве на гърдата и простатата. Това се реализира чрез ефективно подпомагане на метаболизма на естроген. Освен това дииндолил метанът подпомага имунната система чрез своята активност в различни клетъчни рецептори.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.

Този сайт използва бисквитки/cookies за да ви гарантира по-плавно и бързо сърфиране. С натискане на бутона "Съгласен съм" вие се съгласявате с използването на бисквитки.