Search
Филтрирай по...

Защо е добре да приемате масло от сьомга

Изключително полезно за сърдечносъдовата система и паметта Маслото от сьомга съдържа основно омега-3 мастни киселини. Смята се, че те са най-доброто средство за повишаване нивата на „добрия” холестерол в кръвта. Маслото от сьомга обаче има още много други ползи и приложения. Доказано е, че приемът му е от съществено значение за здравето в почти всеки етап от живота.

От години рибеното масло се счита за изключително полезно за човешкото здраве, тъй като то е източник на омега-3 ненаситени мастни киселини. При избора на рибено масло, трябва да вземете предвид следното: най-качественото рибено масло е молекулярно дестилираното! Това е гаранция, че рибата е напълно пречистена от всички, открити у нея вредни примеси.

Ползи от приема на масло от сьомга:

 • Предотвратява развитието на сърдечносъдови заболявания и облекчава симптомите на вече съществуващи такива. Редица учени са на мнение, че маслото от сьомга е супер ефикасно средство срещу инфаркт.
 • Източник на много ценни хранителни вещества, в това число и такива, поддържащи зрението.
 • Намалява нивата на „лошия” холестерол.
 • Намалява и дори елиминира възпалението в организма. И тук става дума не само за остри възпалителни процеси, но и за хронични!
 • Като източник на много есенциални мастни киселини, маслото от сьомга спомага за намаляване симптомите на заболявания като астма, камъни в жлъчката, псориазис, артрит, атеросклероза, болест на Крон и др. Изследвания са показали, че рискът от астма при деца, които редовно консумират прясна сьомга е много по-нисък, в сравнение с онези, в чието меню почти отсъства риба.
 • Вече е известно, че приемът на масло от сьомга предотвратява развитието на рак на простата и рак на гърдата.
 • Доказано е, че недостигът на омега-3 в организма може да доведе до проблеми с паметта, депресия, тревожност и др. Приемът на рибено масло намалява вероятността от поява на болестта на Алцхаймер, също така се препоръчва при нестабилни психо-емоционални състояния като депресии, тревожни разстройства и др.
 • Понижава високото кръвно налягане и поддържа нормалното функциониране на сърдечносъдовата система.
 • Богатият набор аминокиселини в маслото от сьомга активизират обмяната на веществата и подпомагат клетъчното и мускулното възстановяване.
 • Поддържа здравето на опорно-двигателния апарат.
 • Като източник на витамините A, B , В6 , D и E, маслото от сьомга подобрява циркулацията на кръвта и повишава имунитета.

 

Кога е препоръчително да приемате масло от сьомга?

Съществуват редица заболявания и състояния, при които приемът на масло от сьомга може да изиграе доста положителна роля.

Изключително популярна е употребата на рибеното масло в състава на някои болкоуспокояващи лекарства. Рибеното масло притежава изключителни болкоуспокояващи свойства и поради тази причина е много подходящо за хора, страдащи от възпалителни заболявания или болести на дихателната система.

Омега-3 са много полезни за правилното развитие на мозъка и паметта. Маслото от сьомга подобрява концентрацията и работоспособността и действа тонизиращо.

Когато приемате масло от сьомга, е много важно да знаете коя е „вашата”, с други думи  правилната доза.

Маслото от сьомга е храна-чудо, която поддържа организма здрав и жизнеспособен. При правилна употреба, то може да се окаже от решаващо значение за здравето ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top