×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
revitaСъщо като витамин D, витамин В12 участва в много от ключовите функции на тялото: спомага за производство на енергия, образуване на червени кръвни клетки, нервна трансмисия и ДНК синтез. Изпълнява и едно много важно задължение: спомага за превръщане на вредната аминокиселина хомоцистеин - образуван като вторичен продукт от клетките и познат като рисков фактор за сърдечносъдовата система и други заболявания-в благоприятния метионин, аминокиселина, която тялото използва за метаболизма на мазнините и спомага на черния дроб за неговото детоксикиране. Ново изследване също потвърждава ролята на В12 за здрава мозъчна функция, особено с напредването на възрастта. Изследване от журнал Neurology разкрива, че хората над 65 години, които са имали високи нива на хомоцистеин (и други кръвни маркери, които се асоцират с недостатъчно количество витамин В12) се представят по-слабо на когнитивните тестове и имат по-малък мозъчен капацитет, отколкото хората с нормални нива на В12 маркерите. Но обикновен кръвен тест не дава пълна картина за този витамин. „Кръвните тестове са слабо чувствителни и неточни при откриване на дефицит на витамин В12, а симптомите могат да се проявят по неясни и различни начини”, казва Катрин Тъкър, професор в департамента на здравните науки в Североизточния университет в Бостън и един от водещите изследователи в САЩ по отношение на В12.

„Трудно е да се диагностицира дефицит на В12. В допълнение, лекарите смятат, че дефицитът на витамин В12 е проблем на старите хора, тъй като при тях стомахът намалява способността за абсорбция на витамина. Но по-младите хора също са под риск. Чрез изследване, Тъкър открива, че над 40% от хората на средна възраст имат ниски нива на витамин В12. „Смятаме, че се достигат такива размери, дори сред младите хора, заради широразпространената и дълготрайна употреба на киселинни блокери, защото стомашната киселина спомага на тялото да усвоява В12”, казва Тъкър. Много лекари дори не знаят, че пациентите им вземат непредписани киселинни блокери.

При дефицит, Вие се нуждаете от по-висока от нормалната дневна доза, за да си възвърнете нормалните нива. Тялото усвоява малък процент от витамина, особено ако страдате от храносмилателни проблеми. За профилактика срещу дефицит на В12, мултивитамините са достатъчни за повечето хора.

 

Признаци на дефицит: Най-ранните симптоми са изтръпване или загуба на усет в пръстите или звънтене в ушите. Прогресивно дефицитът може да доведе до мозъчни проблеми и разстройства на настроенията с различна симптоматика. Зависи от това къде е засегната миелиновата обвивка на нервите. Страшното е, че ако дефицитът не се лекува над година, нервното увреждане - в това число и риск от деменция - може да бъде необратимо.

Кой е под риск: Възрастните, хората със стомашен байпас или стомашно-чревни разстройства, вегетарианци/вегани или приемащите киселинни блокери.

За тестване, поинтересувайте се за тест, установяващ нивото на кобаламин (витамин В12) в кръвния серум.

Как да си набавите витамин В12: Ако червата Ви не абсорбират В12 заради загубата на стомашна киселина поради възрастта или лекарствени препарати, се препоръчва прием чрез хранителни добавки. Витамин В12 се съдържа се в рибата, черупчестите мекотели и ракообразни, червеното месо (особено черен дроб), млякото и киселото мляко.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.