×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Калциев лактат глюконатКалциевият лактат глюконат е разтворима сол на калция, млечната киселина и глюконовата киселина, която съдържа 13% елементарен калций.

Калциевият лактат глюконат е създаден като висококачествен източник на калций, който се използва за обогатяване на хранителни продукти и напитки.

Въпреки че има различни калциеви съединения, които осигуряват калций, полезността на всеки от тях зависи от различни фактори като концентрацията на елементарен калций и способността за абсорбция. Калциевият карбонат съдържа 40% калций, калциевият цитрат 21% калций, а калциевият глюконат 9.3% калций. Имайте предвид, че съдържанието на калций е само един от факторите. Биодостъпността или степента на абсорбция, разтворимостта, взаимодействието с други лекарства или добавки, специфичното състояние на всеки човек, индивидуалните предпочитания и цената са други фактори, които се отчитат при избора на калциев продукт.

 

Проучванията сочат, че биодостъпността на калциевия лактат глюконат при хората може да достигне 30%, равна или дори по-висока от биодостъпността на калция в млякото. Абсорбцията на калций при силно абсорбиращата разтворима калциева сол и при млякото варира между 25% и 33% при здравите хора.

Предимства на калциевия лактат глюконат

Калциевият лактат глюконат може да бъде полезен при неутрализиране на натравяне с хидрофлуорна киселина. Той намира приложение в готварски техники, например при обратна сферификация, като не придава никакъв аромат на крайния продукт. Тази хранителна добавка се използва за лечение и предотвратяване на прекомерно ниски нива на калций при хора, които не си набавят достатъчно калций с храната.

Много хора използват добавки, за да бъдат сигурни, че приемат достатъчно калций, особено бременните жени, кърмачките и жените в менопауза, както и хората, приемащи лекарства като фенотоин, фенобарбитал или преднизон (които могат да попречат на калция да достигне до мускулните клетки на артериите и на сърцето). Калциевият лактат помага за осигуряването на оптимални нива на калций за хората приемащи тези лекарства.

 

Ревита Ви препоръчва

Калций & магнезий, 250 mg

Калций & магнезий & цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Корал калций, 805 mg

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

 

Коментирай


Регистриран сте като Ревита. Излез »

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.