×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Констипацията се характеризира като затруднена перисталтика или намалена честота на чревните движения. Това, разбира се, е много субективно определение - това, което е нормално за един човек, може да бъде напълно неприемливо за друг. Ето списък на някои от възможните причини за появата на констипация:

  • диета с високо съдържание на рафинирани храни и ниско съдържание на фибри;

  • недостатъчен прием на течности;

  • липса на физическа активност;

  • бременност;

  • лекарства като анестетици, противокиселинни лекарства, антидепресанти и такива за мускулна релаксация;

  • хранителни добавки, съдържащи желязо;

  • слаба функция на щитовидната жлеза;

  • синдром на раздразнените черва;

  • проблеми с инервацията на червата;

  • прекомерна употреба на разхлабителни средства и клизми.


Важно е да се отбележи, че първите по важност в списъка са свързани с храненето и физическата активност. Голям процент от случаите на констипация могат да се излекуват чрез приемане на богата на фибри храна и физическите упражнения.

Хроничният запек засяга главно възрастните хора, особено болните на легло. Загубата на чревни тонове е резултат от липсата на движение и от намалена инервация на червата. Доброто здравословно състояние на червата се нарежда на първо място при всички програми за подобряване на здравословното състояние. Бавното придвижване на храната през храносмилателния тракт може да доведе до възпаление и да причини опасно натрупване на бактерии в червата.

Стремежът към "редовност" е довел до появата на цяла индустрия, печелеща милиони всяка година. Слабителните средства са станали едни от най-продаваните лекарства в нашето общество. Съществуват много билкови средства, които могат да подобрят състоянието на констипация без странични ефекти върху организма.

При хора с остра форма на констипация в краткосрочен план се препоръчват стимулиращи слабителни средства. Дългосрочното им използване, обаче, води до отслабена перисталтика и зависимост от слабителното средство за нормално освобождаване на червата от натрупаната храна. Препоръчват се сена и американски зърнастец (каскара саграда). От двете слабителни средства зърнастецът има по-меко действие. Те съдържат антраквинонови глюкозиди, които ускоряват чревната перисталтика.

Друг вид слабителни средства са тези, които увеличават обема си и стимулират чревната перисталтика. Те са по-подходящи за дългосрочна употреба. Препоръчват се семена от индийски живовляк. За по-доброто действие на семената е важно да се приемат много течности през целия ден.

При хроничен запек при възрастни хора се препоръчва комбинирането на сена и индийски живовляк.

Като хранителна добавка се препоръчва приема на магнезий - 300 мг два пъти дневно.

При констипация трябва задължително да предприемете някои промени в хранителния си режим. Увеличете приема на плодове, зеленчуци и зърнени храни. Всички те са източник на диетични фибри. Намалете червеното месо, кравето мляко и пържените храни. Обърнете се към специалист по хранене, за да ограничите хранителните алергии. Намалете приема на кафе. Увеличете количеството на приеманите течности.

Ревита Ви препоръчва:

Сена (лист), 450 mg

Живовляк (семе), 610 mg

Зърнастец (кора), 425 mg

Натуралакс 3, 430 mg

Хуск (люспи), 525 mg

Алое вера (лист), 550 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.