Search
Филтрирай по...

Метилсулфонилметан (MSM)


Метилсулфонилметанът (MSM) се среща в тъканите на растенията, животните и в човешкото тяло. Той е естествен източник на органична сяра за производството на аминокиселините серин и метионин, както и на така наречения „хормон на щастастието” – серотонин. Освен това, MSM участва в образуването на хрущял и колаген и блокира възпалителните процеси в ставите.

Недостигът на метилсулфонилметан означава понижено производство на серотонин, което на свой ред води до появата на депресия, тревожност и раздразнителност.

В терапевтичната практика MSM се прилага за облекчаване на констипацията (запек), намалява стомашния дискомфорт и контролира образуването на киселини. Би могъл да се прилага и за възстановяване от махмурлук, както и за цялостна детоксикация на организма. Противовъзпалителният ефект на метилсулфонилметана е от особено значение при борбата с артрита, тъй като едновременно потиска възпалението и подпомага възстановяването на хрущялната тъкан в ставите.

Добри източници на MSM са яйцата, месото и костните риби, а вегетарианците могат да си набавят това вещество от ядки, зеле, брюкселско зеле, боб, чесън, соя, ряпа и пшеничен зародиш.


Ревита
Ви препоръчва:

Метилсулфониметан/ МСМ, 1000 mg

Глюкозамин сулфат & МСM, 875 mg

Хидраплениш § МСМ, 750 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top