Search
Филтрирай по...

С Калмерал срещу стреса

CalmeralЗасилва се тенденцията, при която милиони хора по света посещават личните си лекари с оплакване от обща отпадналост и изтощение, причинени от стрес. Силният стрес може да доведе до високо кръвно налягане, главоболие, намалено либидо, липса на сън и други заболявания. Изследвания показват, че стресът е основен фактор за много сърдечно-съдови и инфекциозни заболявания, дори и рак.

Все повече специалисти препоръчват на пациентите си естествения начин за преодоляване на стреса. Един от най-добрите способи за натурална защита са хранителните добавки. Гео Нутришън ви предлага Калмерал – синергична формула за преодоляване на стреса и напрежението. Калмерал тонизира, успокоява, премахва чувството на тревожност и безпокойство. Богатият му набор от компоненти подобрява баланса на целия организъм и повишава неговата енергичност.

Съставките определят уникалността на „Калмерал”

Лечебните свойства на корейския женшен са познати от векове. Активните му съставки имат уникалната способност да противодействат на ефектите от стреса и да стимулират защитните механизми на тялото. Гликозидите в корейския женшен действат върху надбъбречните жлези и предотвратяват свръх производството на кортикостероиди в отговор на стреса. Корейския женшен стимулира образуването на кръвоносните съдове и подобрява кръвообращението в мозъка. Също така повишава силата и издръжливостта, както и повишава имунитета. Корейският женшен е естествения метод за побеждаване на стреса.

Диметилетаноламин (ДМАЕ) е известен с това, че стимулира доброто настроение, противодейства на депресията и  подобрява когнитивните функции като памет и концентрация. ДМАЕ е метаболит, който се произвежда в организма по естествен начин и е основен стимулант на централната нервна система. С лекото си въздействие върху организма той наподобява ефекта на амфетамина, но не е наркотик.

Доказано е, че липсата на витамини в организма също може да доведе до нервни разстройства и депресия. Богатият набор от витамини не позволява на организма да стига до витаминозен глад и успешно се справя със стреса и нервния дискомфорт.

Витамините В са съществено важни за умственото и емоционалното състояние.

Мозъкът използва Витамин В1 (тиамин), за да помогне за превръщането на кръвната захар в гориво. Без него има опасност от умора, депресия, раздразнимост, безпокойство, дори и мисли за самоубийство. Недостигът му също може да причини проблеми с паметта.

Липсата на Витамин B3 (ниацин) може да предизвиква психоза и шизофрения.

Витамин В6 (пиридоксин) помага за усвояването на аминокиселините, които са градивна единица на всички протеини и някои хормони.

Тъй като Витамин В12 е важен за образуването на червените кръвни телца, липсата му води до проблем с пренасянето на кислорода, известен като злокачествена анемия.

  • Недостигът на минерали също може да е причинител на депресия

Недостигът на Магнезий се изразява в депресивни симптоми: объркване, превъзбуда, безпокойство, халюцинации, както и във физически проблеми.

Изчерпването на Калций се отразява на централната нервна система. Липсата му предизвиква нервност, страх и раздразнимост.

Депресията често е симптом на недостиг на Желязо. Ако нямате достатъчно желязо, най-вероятно се чувствате отпаднали, уморени, с главоболие и без апетит.

Манганът е необходим за правилното усвояване на Витамин C и B-комплекс. Той помага за стабилизирането на кръвната захар и за предотвратяване на резки промени в настроението.

Изчерпването на Калий в организма също се свързва с депресия, страх и умора. Холинът, в комбинация с Инозитол, са тези, който стимулират мозъка и паметта. А Фолиевата киселина подпомага обмена на белтъчините и образуването на червени кръвни клетки.

Балансираното съотношение на съставките в Калмерал обещават край на стреса, умората и напрежението. За да бъдем бодри и силни срещу стреса всеки ден!

Ревита Ви препоръчва:

Calmeral, 600 mg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top