×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.



Фитостеролите, известни още като станоли, са растителни мазнини, които играят съществена роля в основните процеси, протичащи в човешкия организъм. Основното им свойство е да намаляват нивата на лошия LDL холестерол като по този начин активно предпазват здравето на артериите. Блокираният холестерол се изхвърля от тялото с остатъка от храната. Освен това, фитостеролите подпомагат естествената защита срещу вредни външни въздействия и имат мощен противовъзпалителен ефект.

Недостигът на фитостероли, особено в модерните напоследък високопротеинови диети, богати на животински мазнини, носи риск от значително повишаване на нивата на лошия холестерол, който се свързва с калция, предизвиквайки калциев дефицит, и образува плаки по стените на кръвоносните съдове, което на свой ред води до стесняване на обема им и хипертония.

Именно лечението на високото кръвно налягане и превенцията на сърдечносъдови заболявания са терапевтичните приложения на по-високия прием на фитостероли като част от диетата или под формата на добавки. Редица изследвания доказват, че пациенти, редовно приемащи високи дози фитостероли в продължение на няколко седмици, възвръщат баланса на холестерола в кръвта и намаляват значително опасността от хипертония и инфаркт.

Храните, които са добри източници на фитостероли, включват ядки и семена, както и изкуствено обогатените с тези вещества диетични маргарини.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Метаболик ресет шейк, 31.5 mg

Натуралакс 3, 430 mg

Ситринол § фитостероли, 255 mg

Коментари (3)

    • инж Цветанка Владова
    • 2017-01-01 16:31:58
    Много полезна информация! Имам въпрос 1. Каква е дневната норма за фитостероли
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-01-04 17:05:45
    Здравейте, Ефективното количество фитостероли е 1 до 3 грама дневно, в зависимост от общото състояние, заболяванията и нуждите на конкретния организъм. С храната обикновено се приемат около 0.5 грама, поради което е уместно да се използват и хранителни добавки – профилактично при фамилно предразположение и др. рискови фактори или в помощ на основното лечение при проявено заболяване. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Людмила Колева
    • 2022-04-30 09:04:25
    Здравейте, коя добавка и в каква доза и времетраене бихте ми препоръчали срещу завишени нива на холестерола? Тези добавки всъщност фитостероли ли са?

    Здравейте,

    Предлага се голямо разнообразие от добавки, съдържащи в себе си съставки, които помагат за понижаването на лошия холестерол. Една от тях, която бих ви препоръчал е

    Beta-sitosterin Бета-ситостерол (от Бор) 250 mg 60 капсули.

    Той е част от групата на фитостеролите – растителни стероиди, открива се в повечето растения, растителни масла, ядки, зърнени култури. Прекурсор на стероида болденон, който участва за анаболни синтетични реакции в организма.

    Ефектите му включват: Намаляване на нивата на LDL-холестерола в кръвта, като блокира абсорбцията му в червата. Особено полезен е при гранични стойности на холестерола и е стъпка преди назначаването на медикаменти за понижаването му. Намалява риска от развитие на атеросклероза, от там и на инфаркт и инсулт.Има противовъзпалителни свойства. Има благоприятно въздействие върху сърдечно-съдовата система и белите дробове.

    Приема се по 1 капсула дневно, за поне 1 месец, като е препоръчително проследяването на стойностите на холестерол в кръвта.

    Поздрави,

    д-р А.Кръстев

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.