Search
Филтрирай по...

Фосфатидилсерин

ФосфатидилсеринФосфатидилсеринът е фосфолипид, който се съдържа във всички клетъчни  мембрани, но най-голяма е концентацията му в мозъчните клетки. Той е безопасен и много ефективен продукт, който успешно се справя с нарушенията на дефицита на паметта и подобрява на мозъчните функции. Над 3000 научни статии и повече от 60 клинични изследвания доказват, че това химично съединение обновява мембраните на мозъчните клетки и по този начин усилва паметта, повишава способността за концентрация, подпомага ученето, стимулира бързото мислене, подобрява настроението и намалява стреса.

Фосфатидилсеринът засилва  предаването на информация между мозъчните клетки и нейното трайно съхраняване и затова успешно се прилага при старчески деменции. Този фосфолипид повишава устойчивостта на мозъчните клетки и стимулира мозъкът да произвежда допамин, чийто недостиг води до синдрома на дефицит на вниманието и хиперактивност. В резултат на ежедневен прием на фосфатидилсерин, пациенти страдащи от клинична депресия получават значително подобрение. Този безценен продукт е жизнено необходим за нашите клетки поради стареенето им, стреса и съвременните лоши хранителни навици.

Изследвания, проведени върху спортисти, трениращи колоездене, вдигане на тежести и бягане, показват, че той значително понижава нивата на кортизола, което води до бързото възстановяване на мускулните клетки и предотвратяване на болките след изтощителните тренировки.

Фосфатидилсеринът е полезен така също и за:

  • формирането на костното вещество;
  • функцията на тестисите;
  • координирането на дишането и сърдечния ритъм;
  • продукцията на  хормони от надбъбречните жлези;
  • възстановяването на тъканите след възпалителни процеси ;
  • превенцията на тежки тъканни увреждания (диабет, инсулт, инфаркт, рак);
  • лечението и превенцията на автоимунните заболявания;
  • правилното протичане на обмяната на веществата.

Ревита Ви препоръчва:

Фосфатидил-серин, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top