×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Колагенът е един от многото видове протеини, които се срещат в кожата, костите, ставите, мускулите и вътрешните органи. Той е необходим за правилното функциониране на съединителната тъкан.

Хората с хранителен дисбаланс или тези, които спазват строги диети може да решат да приемат добавки. Спортистите, които бягат на дълги разстояния, правят силови упражнения или хората, които се катерят в планината също могат да се възползват от добавката, тъй като колагенът подпомага ставите.

Естествената способност на тялото да произвежда колаген и да поддържа хидратацията на клетките значително намалява след 25-годишна възраст.

Хидролизираният колаген осигурява допълнителни количества аминокиселини като глицин, лизин и пролин, които имат специфично приложение в тялото, свързано с поддържане структурата на съединителната тъкан и поддържане правилното функциониране на клетките.

Съдържанието на аминокиселини в хидролизирания колаген е същото като при колагена: 20 аминокиселини, включващи 8 от 9-те есенциални аминокиселини (с изключение на триптофана). Характеризира се с превес на глицин, пролин и хидроксипролин, което прави общо около половината от общото количество аминокиселини. Концентрацията на глицин и пролин е 10 до 20 пъти по-висока отколкото в други протеини.

Хидролизираният колаген е съставен от колаген тип I (най-изобилния в човешкото тяло) в резултат от ензимен процес на хидролиза.

Хидролизираният колаген е крайният продукт от процеса на разграждане на костите и хрущяла на малки градивни единици, които носят общото название желатин. Основно се извлича от говеда, пилета или риба.

Калцият се отделя и естествените връзки на колагена се разпадат чрез накисване в хидрохлорна киселина и натриев хидроксид. Веднага щом процесът завърши, остатъкът от прахчето отново се превръща в желатин (същото вещество, което се използва за производство на капсули в медицината).

Защо се нуждаем от хидролизиран колаген?

В резултат от непълноценно хранене много хора страдат от недостиг на аминокиселини, които са необходими за изграждане на колагена. Хидролизираният колаген осигурява биодостъпна форма на колаген, която се усвоява лесно от тялото.

Близо 30% от цялото количество протеин в тялото е колаген, включително до 70% от протеина на съединителната тъкан. Колагенът се синтезира от специални клетки в кожата, лигавиците, костите и хрущялите. Хидролизираният колаген подсигурява допълнителни количества от аминокиселините глицин и глутамин. Глицинът подпомага детоксикацията, а глутаминът подпомага клетките да увеличат нивата на кретин – молекулата, която съхранява енергията.

Предимства на хидролизирания колаген

Фиброзният протеин в хидролизирания колаген се разгражда до къси вериги аминокиселини (наречени пептиди). Когато се приемат вътрешно, пептидите допълнително се разграждат до свободни аминокиселини, строителните блокчета за протеините.

Хидролизираният колаген се използва в хранителните добавки за подпомагане на здравата кожа и мускули. Въпреки че се приема като протеинова добавка, той не трябва да замества набавянето на протеин от храни като риба, говеждо, птиче месо и суроватка, тъй като той съдържат недостатъчни количества цистеин и метионин. В съчетание с балансирано хранене и физически упражнения, той може значително да подобри развитието на мускулите, здравата кожа и подвижността на ставите.

Приеман като хранителна добавка, хидролизираният колаген осигурява правилното съотношение на аминокиселини за производството на колаген.
Хидролизираният колаген съдържа естествени глюкозамини и хиалуронова киселина, които подпомагат възобновяването на съединителната тъкан и увеличават хидратиращите им качества и техния обем – резултат от естествената способност на съединителната тъкан да задържа вода.

Коментари (2)

    • Лиляна
    • 2015-02-19 14:35:44
    Колко дълго може да се взема тази добавка. Трябва ли да се правят почивки? Някой може ли да ми отговори?
    • Ревита
    • 2015-02-19 16:53:28
    Здравейте, По принцип, хранителните добавки де приемат поне три месеца, след което може да се направи почивка от месец-два, преди повторен прием. Хубав ден, Соня Атанасова https://revita.bg/

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.