×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Холин битартратът е водноразтворимо хранително вещество, което често се включва в групата на витамин В комплекс и се счита за липотропна съставка.

Липотропните вещества (липотропи) подпомагат черния дроб като превръщат транспортираните мазнини в енергия. В тази хранителна добавка холинът е комбиниран с битартрат (тартарна киселина), за да се подобри нивото на абсорбцията му в човешкото тяло. Тази добавка подпомага синтеза на вещества, които са жизненоважни за здравето на клетъчните мембрани. Малки количества холин се произвеждат от самото тяло, но тези естествени количества много често са недостатъчни.

Холинът, особено в лецитинова форма, е основна хранителна съставка, която се среща в много храни, съдържащи мазнини и протеини. Вътрешностите, яйцата, бобовите храни, пшеничния зародиш и фъстъците са естествени източници на холин. Холинът обикновено се среща във фосфолипидите (в мастната им част) в клетъчната мембрана под формата на фосфатидилхолин (лецитин) и в обвивките на нервните фибри (миелиновата обвивка). Смята се, че той влияе върху мускулните контракции, координацията и движението.

Освен липотропните функции, холинът  взаимодейства и с централната нервна система, като регулира предаването на нервните импулси, взаимодействието между клетките и функционирането на мускулите. Холинът подпомага производството на невротрансмитера ацетилхолин, който играе съществена роля за апетита, поведението, паметта и настроението. Освен това холинът има антиоксидантни качества, които предпазват клетките.

Ползи от употребата на холин битартрат


Холинът е жизненоважна хранителна съставка, необходима на организма за емулсифициране на мазнините и холестерола, както и  за транспортирането и производството на хормони. Освен това се използва за подпомагане правилното функциониране на жлъчния мехур и черния дроб и за регулиране на централната нервна система.

Холинът често се включва в групата на витамин В комплекс, тъй като взаимодейства веднага с други витамини от тази група, по-специално с фолиевата киселина (витамин В9) и цианокобаламина (витамин В12),  за да поддържа тялото здраво.

Холин битартратът подпомага производството на липотропни агенти, които превръщат мазнините в полезни вещества и подпомагат производството на „добър” холестерол (HDL). Холинът играе основна роля в образуването в тялото на бетаин, важен метилов донор.

Холин битартратът увеличава активността на мастните киселини.
Няколко проучвания показват, че добавките с холин подпомагат физическата издръжливост. При тренираните атлети концентрацията на холин в плазмата може да намалее с 40% по време на тренировка или състезание. Намаляването на холина в кръвта може да доведе до намаляване синтеза на ацетилхолин. Недостигът на холин може да доведе до увреждане на мускулите и черния дроб.

Ревита Ви препоръчва:

Холин и Инозитол (Витамин В4 и Витамин В8)

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.