Search
Филтрирай по...

Хронично възпаление на ухото


Хроничното възпаление на ухото, познато още като хроничен отит, представлява възпаление на средното ухо. Резултатът от него може да бъде загуба на слуха, поради натрупването на течност зад тъпанчевата мембрана. Хроничният отит е основната причина за загуба на слуха при деца на възраст под 3 години. Натрупването на течност е резултат от запушване на евстахиевата тръба – каналът, който дренира средното ухо.

Запушването се наблюдава като резултат от възпаление, което може да се дължи на остри ушни възпаления, чести настинки, алергични реакции. Много важно е да си отговорите на следните въпроси:

  • 1. Детето ви има ли алергии? – Алергии към животни, прах или полени могат да причинят възпаление на носа. Много важни са и хранителните алергии. Ранното отбиване и включване на прясно мляко в менюто водят до повишен риск от хронично възпаление на ухото.
  • 2. Детето ви често ли настива? – Слабата имунна система прави децата по-податливи на такива инфекции. Продължителната употреба на антибиотици също може да доведе до отслабване на имунната система.
  • 3. Някой от родителите пушач ли е? – Вторичният цигарен дим увеличава риска от хронично възпаление на ухото.
  • 4. Детето ви използва ли биберон, за да пие вода? – Установено е, че съществува връзка между използването на биберон и възпалението на ухото.

Билковите и хранителни добавки, които се препоръчват при хроничен отит са следните:

  • ехинацея – подсилва имунната система и намалява риска от настинки и възпаление на горните дихателни пътища;
  • витамин С;
  • цинк;
  • N-ацетил L-цистеин.

Най-доброто средство за предпазване на детето от хроничен отит е кърменето в продължение на 9 до 12 месеца. Деца с такова възпаление трябва да бъдат изследвани за хранителни алергии. Най-често срещаните алергени са краве млякото, яйцата, соята, пшеницата, цитрусовите плодове, фъстъченото масло. Опитайте се да намалите захарта и простите въглехидрати в детското меню – това ще подсили имунната система на детето.

Ревита Ви препоръчва:

Ехинацея, 400 mg

Ехинацея § витамин С, 492 mg

Ехинацея § астрагалус § рейши, 400 mg

Ехинацея (без алкохол), 30 ml

Витамин С – Алайв, 500 mg

Витамин С – биофлавони, 500 mg

Витамин С § шипка, 500 mg

Витамин С – минерален произход, 500 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top