Search
Филтрирай по...

Цистеин


Цистеинът е заменима сяросъдържаща аминокиселина, която може да се набавя по естествен път чрез храни или да се синтезира в организма на базата на аминокиселината метионин. Той може да свързва токсични тежки метали и действа като антиоксидант, като активно съдейства за предотвратяване на чернодробни и сърдечни увреждания. Цистеинът играе важна роля във възстановяването на тъканите, ускорява оздравителните процеси и укрепва имунната система.

Цистеинът е често използван в комплексното лечение на различни заболявания. Той може да играе роля в профилактиката на синдрома на остър респираторен дистрес, астма, рак, катаракта, косопад, заболяване на сърцето, СПИН, псориазис, ревматоиден артрит и вирусни инфекции. Помагайки за елиминиране на слузта в белите дробове, цистеинът може да бъде полезен при лечение на бронхит и други дихателни проблеми. Не на последно място, поради защитните си функции, той може да се прилага успешно и срещу мозъчни и чернодробни увреждания, причинени от алкохолизъм.

Цистеин може да се набави от редица хранителни източници, включително високо протеинови продукти като домашни птици, кисело мляко и яйчен жълтък, както и от сяросъдържащи растителни храни като червени чушки, чесън, лук, зеле, овес и пшеничен зародиш.

Ревита Ви препоръчва:

Ленена пудра, 454 mg

Коноп & протеин & фибри, 454 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top