×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Това е кожно заболяване, което се характеризира с потъмняване, удебеляване и полилавяване на кожата в областта на кожните гънки и свивки. Най-често то засяга подмишниците, слабините и врата.

Някои действия може да подпомогнат изсветляването на засегнатите участъци от кожата. Няма специфично лечение за акантозис нигриканс, но лечението на лежащото в основата му заболяване като диабет или наднормено тегло може да подпомогне изсветляването на кожата.

Основните характеристики на заболяване включват:

  • промени в кожата - потъмняване, удебеляване, полилавяване на кожните гънки

  • бавна прогресия на болестта - промените в кожата са бавни като понякога продължават с месеци

  • възможен е сърбеж


Обикновено промените в кожата са резултат от високи нива на инсулин, което е резултат от диабет или от наднормено тегло. В някои случаи това заболяване може да бъде наследствено. Определени фактори като приема на орални контрацептиви (противозачатъчни), други хормонални проблеми, ендокринни тумори или приема на големи дози ниацин могат да допринесат за това състояние.

Акантозис нигриканс обикновено се диагностицира при обикновен преглед на кожата. Рядко е необходимо изследване на малко парче от кожата (биопсия). Ако причината за акантозиса е неясна, може да се наложи изследване чрез кръвни тестове, рентгенови снимки и други методи за откриването му.

Не съществува конкретно лечение за акантозис нигриканс, но смъкването на няколко излишни килограма или промяната в начина на хранене (чрез избягване на захарта и скорбялата) може да дадат положителен ефект. Възможно е плътните лезии да имат неприятен мирис. В този случай се препоръчва използването на антибактериален сапун или антибиотик за локално приложение.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.