×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.




В миналото варицелата е била доста често срещано заболяване, но благодарение на ваксините днес броят на засегнатите значително е намалял. Повечето хора смятат, че варицелата не е опасна болест, но тя може да бъде много сериозно и тежко заболяване.

Най-често срещаните симптоми на варицелата са появата на червеникав, сърбящ обрив, който първоначално изглежда като ухапване от насекоми и наличието на малки, пълни с течност пришки, които се пукат и след това образуват корички. Съществуват три стадия на болестта. В първия се появяват червеникавите подутини, които през втория се изпълват с течност. Те се пукат по време на третия стадий на болестта. Възможно е тези три стадия да настъпят едновременно. Обривът може да бъде предшестван или придружен от висока температура, болки в стомаха или загуба на апетит, слабо главоболие, раздразнителност, общо неразположение, суха кашлица. Най-често са засегнати лицето, скалпа, гърдите и гърба, но е възможно и цялото тяло да бъде засегнато.

Предаването на вируса на варицелата става при пряк контакт или по въздушно-капков път. Възможно е човек да предаде вируса до 48 часа преди да се проявят симптомите на заболяването. Хората, които са прекарали болестта обикновено имат изграден имунитет срещу нея.

Възможните усложнения са свързани с обрив на очите, вторична бактериална инфекция (ако кожата стане червена и топла), замайване, сърцебиене, тремор, повръщане, температура над 39.4ºC. Особено внимателни трябва да бъдат следните рискови групи: новородени и малки деца, които не са имунизирани срещу заболяването, бременни жени, хора с отслабена от лекарства имунна система, хора приемащи кортикостероиди, хора с екзема. В редки случай варицелата може да доведе до пневмония или енцефалит (възпаление на мозъка). Всеки човек, прекарал варицела, е изложен на риск от вторичната поява на болестта под формата на херпес зостер.

При деца с нормално функционираща имунна система обикновено не се налага приема на лекарства. Ако, обаче, вие или вашето дете сте в рискова група, се приемат антивирусни лекарства, които да намалят риска от усложнения на болестта.

Това, което може да направите в домашни условия за облекчаване на симптомите, е свързано с бани с хладка вода, повече лежане в леглото, прием на леки храни. Важно е да не се чешете, за да не се разраняват допълнително обривите.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.