×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


 

Витамин B6, наричан още пиридоксин, е част от видноразтворимите витамини от В-комплексa. Неусвоената част от него се изхвърля от организма в рамките на 8 часа след прием и подобно на останалите В-витамини изисква набавяне чрез пълноценни храни или добавки. Витамин В6 стимулира правилната асимилация на мазнини и белтъчини и допринася за трансформирацията на триптофана (основна аминокиселина) в ниацин (витамин В3). Пиридоксинът е необходим за образуване на антитела и червени кръвни клетки. Алкохолът, кофеинът, противозачатъчните хапчета, консервирането и термичната обработка на храните, радиацията и естрогенът могат да причинят разрушването на пиридоксина или да лимитират усвояемостта му.

Липсата на витамин B6 предизвиква увреждания на имунната система, кожата и води до умствени проблеми. Според някои изследвания злоупотребата с алкохол и продължителното приемане на орални контрацептиви също предизвикват недостатъчност на витамин B6. Установена е пряка зависимост между недостига на витамин В6 в плазмата и тъканите, и затлъстяването. Затова високите дози витамин В6 се препоръчват при диети за отслабване.

Измежду всички В-витамини, В6 е най-важният за пълноценното усвояване на енергия от въглехидратите и респективно - за растежа, обмяната на веществата и асимилацията на аминокиселините. Други полезни ефекти на витамин В6 са облекчаване на гаденето и редуциране на проблеми, свързани със сухотата на устата и затруднения при уриниране. Свързва се и със стероидни рецептори и може да  бъде използван в комплексната терапия при рак на гърдата и простатата. Установено е, че приемът му от възрастни хора в по-високи дози, може да намали с 67% риска от сърдечни заболявания. Витамин В6 може да намали и необходимостта от инсулин при диабетици. Болните от артрит също трябва да вземат В6. Пиридоксинът действа оптимално в комбинация с останалите витамини от В-групата, витамин С и магнезий.

Витамин B6 се съдържа в много храни, главно в: месото, зърнените храни, зеленчуците и ядките, бирената мая, жълтъка, черния дроб. Сравнително устойчив е на топлинна обработка, но въпреки това при готвене се губи от 20-40 % от него в зависимост от гормата на витамина. В зеленчуците се загубва най-малко от него при обработка, понеже те съдържат много по-стабилна форма на витамин В6.

Ревита Ви препоръчва:

Витамин В6 (Пиридоксал-5-Фосфат) 50 mg. Продуктът е източник на пиридоксал-5-фосфат – коензимираната, метаболитно активна форма на В6, която оптиммално се усвоява от тялото! За разлика от стандартния пиридоксин, пиридоксалът не е необходимо да се преобразува в черния дроб и има отлична абсорбция. Пиридоксал-5-фосфат се предлага в комбинация с оргáник смес от зеленчуци, плодове, билки, растения и морски видове!



 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.