×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Дискова херния

Дисковата херния представлява нарушение на целостта на междупрешленния диск, при което се осъществява изместване на намиращото се в него пулпозно ядро и разкъсване на неговия фиброзен пръстен.

Заболяването засяга предимно лица на възраст 25-45 години.

Причини за развитие на дискова херния

Основната причина за разрушаването на междупрешленните дискове са острите и хроничните претоварвания, дължащи се на:

  • накланяне при вдигане на тежки предмети;

  • работа в седнало положение;

  • хронично въздействие на вибрация;

  • неправилна стойка.


Механизъм на развитие на дискова херния

Междупрешленният диск е съставен от пулпозно ядро и фиброзен пръстен. С възрастта плътността на хрущялната тъкан, изграждаща ядрото намалява, а основното натоварване пада върху влакната на пръстена.

В началните етапи от заболяването по фиброзния пръстен се образуват микропукнатини, в които попадат частички от тъканта на ядрото. С течение на времето тези пукнатини се разрастват, а пулпозното ядро започва да излиза извън пределите на диска. Този процес води до формиране на дискова херния и може да обхване шийните, поясните или гръдните прешлени.

Симптоми

1) Симптоми при дискова херния в гръдния отдел на гръбначния стълб: постоянна болка в гръдния отдел; в някои случаи – сколиоза и кифосколиоза.

2) Симптоми при дискова херния в шийния отдел на гръбначния стълб: главоболие, световъртеж, скокове на артериалното налягане, болки в областта на раменете и ръцете, изтръпване на пръстите на ръцете.

3) Симптоми при дискова херния в поясно-кръстния отдел на гръбначния стълб: болки в кръста и долната част на краката, изтръпване на пръстите на краката.

Лечение

Методите за лечение на дисковата херния се делят на консервативни и оперативни. Изборът на методика зависи от размерите, локализацията и обема на хернията.

В началните етапи заболяването се поддава на лечение с мануална терапия. Други консервативни методи за лечение са: остеопатия, лечебен масаж, рефлексотерапия и лечебна физкултура.

Коментари (4)

    • И.Петрова
    • 2017-09-12 08:11:01
    Хранителни добавки за дискова херния?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-09-13 16:48:48
    Здравейте, При добра „отзивчивост“ на организма към тази билка, хормоните може да се балансират, но е необходим продължителен прием. Ето защо, по-добре е да започнете медикаментозно лечение и постепенно да преминете към билколечение – витекс, див ям, вечерна иглика и т.н. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-09-14 15:58:21
    Здравейте, Не се препоръчва. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • д-р Аелита Петрова
    • 2017-09-14 16:04:42
    Здравейте, Както знаете, неоперативното лечение на дискова херния е комплексно и се провежда в съответните болнични отделения, физиотерапевтични кабинети и в балнеосанаториумите в Павел баня, Бургаски, Пловдивски и Хасковски бани. Профилактика на кризите се извършва с подходящи физически упражнения ежедневно и физиотерапия 2 пъти годишно. Подходящи хранителни добавки – Босвелия, Остеомуув, Глюкозамин, МСМ, Дяволски нокът и др. д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.