×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Майтаке е гъба, която произхожда от северните части на Япония. Тя има размери колкото баскетболна топка като понякога тежи до 25 кг и расте в основата на дъбовите дървета. В продължение на хилядолетия тази рядко срещана и вкусна гъба е била част само от японската народна медицина. Във феодалната епоха един килограм гъби майтаке се заменял за един килограм сребро. Тя все още е една от най-скъпите и ценни гъби. Отглежда се основно в гористите местности в Япония, Европа и Северна Америка – от септември до ноември.

През 80-те години на 20-ти век започва нейното култивиране. Това дава възможност да се изследват свойства й. Проучванията се фокусират не само върху антитуморните й свойства, но и върху действието на майтаке при високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол, наднормено тегло, хепатит. Анти-СПИН въздействието й е потвърдено от японския и американския Национални здравни институти през 1992 година.

Майтаке е и добър източник на витамин D. В гъбата се съдържа ергостерол – провитаминната форма на витамин D. Ергостеролът лесно се превръща във витамин D под действието на ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Измежду различните фракции, които се получават в процеса на стандартизация на екстракта от гъби, е известно, че D-фракцията е киселинно-неразтворима, алкално-разтворима и има фракции, които се извличат в гореща вода (1,6 бета-глюкани, които имат 1,3 разклонена верига)  с молекулно тегло около 1 милион далтона. D-фракцията от майтаке има способността да активира имунната система на клетъчно ниво.

D-фракцията от майтаке активира макрофагите, естествените клетки убийци и други Т-клетки, които атакуват туморните клетки.

Изследванията показват, че D-фракцията от майтаке и таблетките от майтаке на прах са безопасни и не са токсични.

Майтаке не убива директно раковите клетки. Тя стимулира дейността на имунокомпетентните клетки и по този начин подпомага борбата им с раковите клетки (за разлика от химиотерапията, която убива директно раковите клетки). Изследванията показват, че майтаке намира много добро помощно приложение при химиотерапия, тъй помага за справяне със страничните ефекти от нея.

Според японския лекар Хироаки Нанба, който изследва гъбите с лечебно действие в продължение на 15 години, майтаке е гъбата с най-силно действие за инхибиране растежа на туморите. Тя се прилага орално или интраперитонеално.

Неговите изследвания показват, че гъбата не само инхибира вече растящите тумори, но въздейства и за спиране развитието на вторични, в резултат от метастазиране на туморни клетки в лимфата и/или кръвта.

Рак на пикочния мехур

Изследване, проведено с 8 различни вида гъби показва, че само 2 от тях имат положителен ефект при рак на пикочния мехур. Това са GD-фракция от майтаке и PL-фракция от гъбата мешимакобу (Phellinus linteus).

Рак на простатата

Направени са изследвания за действието на комбинацията от интерферон и D-фракция от майтаке. Те показват, че D-фракцията от майтаке има синергично действие и подпомага антитуморното действие на интерферона, но все пак тепърва предстоят още изследвания.

Множествена миелома

Това е сериозно заболяване, което се характеризира с инфилтрация на костите и костния мозък, в които се образуват тумори. Това води до патологични фрактури. Заболяването обикновено е прогресивно и фатално. При пациент с това заболяване е приложена комбинация от имуностимуланти, антиоксиданти, тимусни протеини, хранителни добавки, положителна психическа нагласа. Наблюдава се ремисия на миелома, подобряване качеството на живот на пациента. Това е един много по-ефективен и евтин начин за лечение.

Рак на гърдата

Правят се и изследвания, които доказват, че D-фракцията от майтаке намалява апоптозата на раковите клетки при рак на гърдата. Това е водещият вид рак, който води до смърт при жените. Биоактивната D-фракция от майтаке е съединение, което представлява полизахарид свързан с протеин. Това е фракцията, с най-мощно имуностимулиращо действие. Тя води до най-силно намаляване на пролиферацията на рака.

Хепатит Б

Клиничните изследвания показват, че D-фракцията на майтаке в комбинация с интерферон има инхибиращо действие върху вируса на хепатит Б. Предстоят още изследвания за доказване на тези свойства на гъбата.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.