×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Камъните в пикочния мехур представляват малки натрупвания на минерали в мехура. Те се появяват, когато урината във вашия мехур стане силно концентрирана, което води до образуването на кристали. Това обикновено е резултат от уголемена простата, увреждане на нерв или повтаряща се инфекция на пикочните пътища. Възможно е да имате само един или множество камъни в пикочния мехур. Ако не се лекува, това състояние може да доведе до инфекции и други усложнения.

Появата на камъните в пикочния мехур не винаги е свързана с определени симптоми. Когато се наблюдават симптоми, обаче, те са свързани с:

  • болки в корема

  • болезнено уриниране

  • често уриниране, особено през нощта

  • инконтиненция

  • кръв в урината

  • тъмно оцветена урина


Обикновено задържането на урина и образуването на камъни е последица от наличието на по-сериозно заболяване като уголемена простатна жлеза при мъжете, неврогенен пикочен мехур, дивертикули, възпаление на пикочния мехур, камъни в бъбреците. Причина за появата на камъните може да бъде и поставянето на медицински пособия като катетри или случайно попаднали там контрацептивни средства.

Рисковите фактори, които допринасят за появата на камъните в пикочния мехур включват вашия пол (мъжете са по-силно предразположени), възраст (над 50 години), уголемена простата, чести инфекции на пикочния мехур. Ако не се лекува, това състояние може да доведе до хронично неправилно функциониране на пикочния мехур, инфекции на пикочните пътища, рак на пикочния мехур.

Диагностицирането на камъните в пикочния мехур е свързано с преглед, изследване на урината, цистоскопия (вкарване на малка тръба с камера през уретрата в пикочния мехур), ултразвук, рентген. Рядко се използва оперативен метод за премахването на камъните - само при много големи камъни. В останалите случаи се използва процедура, наречена цистолитолапаксия. Това включва вкарването на тръба с камера в мехура и разбиването на камъка на малки парчета с помощта на лазер, ултразвук или механичен метод.

От хилядолетия природната медицина използва различни билки за предотвратяване образуването на камъни в пикочния мехур, както и за тяхното лечение. Традиционно се използват пурпурен дъбравник, хортензия, цитронела, градинска ружа. Превенцията на камъните в пикочния мехур е свързана с приема на много течности, особено на вода и сок от боровинки.

Ревита Ви препоръчва:

Хортензия, 415 mg

Бяла ружа (корен), 455 mg

Червена боровинка (плод), 465 mg

Червена боровинка, 430 mg

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.