×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.





Молибденът (Mo) е необходим в относително малки количества на човешкия организъм, но въпреки това участва в редица важни биологични процеси. Той подпомага метаболизма на въглехидратите и мазнините и е важна съставка на ензимите, отговорни за усвояването на желязото и за преработката на алкохола в черния дроб. Молибденът е основна съставка и на зъбния емайл като го предпазва от разрушаване.

Към настоящия момент все още няма категорични данни за връзката между недостига на молибден и проявата на някое клинично състояние. Съществуват обаче косвени доказателства за по-висока заболеваемост от тахикардия, често главоболие, психични разстройства и рак на хранопровода при хора, в чийто организъм се наблюдават по-ниски от нормалните нива на молибден.

Една от най-важните терапевтични функции на този микроелемент е качеството му на мощен антиоксидант. Той влияе върху разграждането на консервантите, сулфитите и азотните отпадъци, след което спомага за изхвърлянето им от организма с урината. Това качество на молибдена го прави особено важен в случаи на интоксикация с цветни метали, като медта. Освен като антиоксидант, той се използва и при профилактиката на редица заболявания като анемия, астма, акне и някои алергии, подагра, екзема, хепатит С, херпес и др.

Най-добри естествени източници на молибден са тъмнозелените листни зеленчуци и бобовите и зърнени култури.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.